Susret Maljkovića i Baha u Lozani

Delegacija Olimpijskog komiteta Srbije, na čelu sa predsednikom Božidarom Maljkovićem, sastala se sa predsednikom Međunarodnog komiteta Tomasom Bahom.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Starsport
Foto: Starsport

Sastanku u Lozani prisustvovali su potpredsednik OKS Žarko Zečević, generalni sekretar Đorde Višacki, predsednik Komisije za međunarodno-sportsku saradnju Ivan Mrkić, kao i predsednik Svetske rvačke federacije i član MOK Nenad Lalović.

Predsednik OKS Maljković predstavio je planove za dalji razvoj OKS i saradnju sa MOK tokom naredne četiri godine, za šta je dobio punu podršku Baha.

Bah je delegaciju OKS uverio da će MOK nastaviti da podržava OKS u svojim nastojanjima da sport u Srbiji zadrži svoju autonomiju i da, u isto vreme, održi dobru saradnju sa državnim institucijama.

Direktor Olimpijske solidarnosti Pere Miro izjavio je OKS veoma kompetentna organizaciju i da je MOK ocenjuje najvišim ocenama.

"OKS je uradio izvanredan posao, što je bilo izuzetno korisno za sportiste u Srbiji. Ja i na dalje očekujem produktivnu saradnju na zadovoljstvo i obostrano zadovoljstvo", rekao je Miro.

Poseta je iskorišćena i za konkretne dogovore sa Morom vezano za podržavanje sportskih programa, kao i programa promocije olimpijskih vrednosti OKS, tako da će se realizacija ovih programa nastaviti širom Srbije i u naredne četiri godine pod pokroviteljstvom Olimpijske solidarnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.