Vanja najavio Sajam sporta: Srbija zemlja sporta

Šesti međunarodni Sajam sporta pod sloganom "Srbija zemlja sporta" održaće se narednog vikenda u Beogradu.

Izvor: B92, zvanični sajt
Podeli

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić istakao je da srpski sportisti iz godine u godinu beleže fenomenalne rezultate, obaraju rekorde po broju medalja i da Sajam sporta treba da bude manifestacija koja prati sva njihova dostignuća.

"Ovo je prilika da se pozdrave naši sportisti, da se deca druže i upoznaju sa njima, ali i da se upoznaju i njihovi stručni timovi i svi oni koji su "iza zavese", koji se ne vide, a bitni su u sistemu sporta", rekao je Udovičić na najavnoj konferenciji za medije u beogradskom hotelu "Kristal".

Udovičić je podsetio da je 2016. godina najuspešnija za srpske sportiste koji su osvojili 38 medalja u olimpijskim sportovima, jednu više nego prošle, a tri puta više nego pre četiri godine.

"Godina još nije završena, nadam se da će nas i rukometašice obradovati i da ćemo moći na kraju da se dičimo rezultatima na koje smo već svi navikli. Sportisti su naš najveći brend, najbolji ambasadori, a Srbija je apsolutno zemlja sporta", poručio je Udovičić.

Predsednik Sportakog saveza Srbije Aleksandar Šoštar zahvalio se Vladi i ministarstvu što su prepoznali i podržali ideju održavanja Sajma sporta.

"Bez njih i ministra ne bismo ni mogli da održimo ovu manifestaciju i svim posetiocima, posebno deci, približimo neki od sportova da bi posle toga počeli da se bave sportom, što je i naš osnovni i najveći cilj", istakao je Šoštar.

Direktor Sajma sporta Nemanja Svetličić istakao je da organizatori očekuju da obore rekord od prošle godine kada je bilo 60.000 posetilaca.

"Imaćemo na jednom mestu prezentaciju 150 granskih saveza, 89 nacionalnih saveza, predstavnjke najznačajnih sportskih instutucija, a na raspolaganjj posetiocima biće preko 20 aktivavionih zona", rekao je on.

Uz domaćine, Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije, na Sajmu će učestvovati i Paraolimpijski i Olimpijski komitet Republike Srbije, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Antidoping agencija Republike Srbije, Sekretarijat za omladinu i sport grada Beograda sa Sportskim savezom Beograda, Sekretarijat za omladinu i sport AP Vojvodine sa Sportskim savezom Vojvodine, Sportski savez Kosova i Metohije.

Sajam sporta održaće se od 24. do 26. novembra u Hali 1 Beogradskog sajma, a ulaz je besplatan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.