Udovičić: Sa reči na dela, dosta je propadanja

Ministar Vanja Udovičić je u Mionici prisustvovao početku izvođenja radova na započetom, a već 25 godina nedovršenom projektu izgradnje sportske hale.

Izvor: B92, zvanični sajt
Podeli
TANJUG/ MINISTARSTVO OMLADINE I SPORTA
TANJUG/ MINISTARSTVO OMLADINE I SPORTA

Kako je naglasio, želja je da Mionica postane pravi centar za sport, da rukomet u njoj dobije svoj Nacionalni trening centar, kao i da se stvore uslovi za sve druge sportove jer je cilj da sportisti iz cele zemlje i regiona dolaze u Mionicu.

"Danas počinjemo ovaj kapitalni projekat za Mionicu i sa reči prelazimo na dela. Nešto što propada 25 godina i do sada je bilo van svake namene biće najsavremenija sportska hala za pet meseci. Stavljanjem u funkciju ove hale, sredjivanjem sportskih terena i školskog prostora, Mionica i ceo Kolubarski okrug dobiće sportski centar za sve sportiste, kao i učenike, ali i mogućnost održavanja velikih takmičenja", rekao je Udovičić.

"Ovakvim ulaganjima širom Srbije i decentralizacijom sporta, cilj nam je da u gradovima i opštinama u Srbiji stvorimo uslove da sport bude zdrava navika svih i dostupan gradjanima svih uzrasta", poručio je je ministar.

Predsednik opštine Boban Janković kaže da se, uz pomoć Vlade Republike Srbije i Ministarstva omladine i sporta, približavaju kraju radovi na sportskoj hali i projektu Nacionalnog trening centra za rukomet.

"Na ovaj način stvorićemo bazu gde će naša deca moći da treniraju, da se bave širokim spektrom različitih sportova, a Mionica će završetkom ovog projekta dobiti sasvim drugačiji izgled i postati mesto okupljanja mnogobrojnih sportista i rekreativaca", zaključio je predsednik opštine Boban Janković.

Ukupna površina hale iznosi 2.900m2 sa maksimalnim kapacitetom od 2.800 ljudi. Ceo projekat biće uradjen prema FIBA i IHF normama za odigravanje međunarodnih utakmica.

Događaju je prisustvovao i državni sekretar za sport Predrag Peruničić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.