Počele Sportske igre mladih iz regiona

Sportske igre mladih, četvrte po redu, u kojima će ucecstvovati oko 150.000 dece iz regiona, u 30 sportova, počele se ovog vikenda u Srbiji, BIH i Hrvatskoj.

SMIzvor: B92, Tanjug
Podeli
igremladih.rs
igremladih.rs

Svečana ceromnija za Hrvatsku održana je u Prelogu, uz prisustvo hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, a svečano otvaranje za Srbiju biće održano 22. maja u Kikindi.

"Ovo je izvrsna inicijativa, koja je u proteklih 21 godinu okupila skoro milion mladih, pa smatram da je potrebno nastaviti je i još više proširivati. Čestitam organizatorima i svima koji će učestvovati u narednim mesecima, do tradicionalnog velikog finala kod nas u Splitu", izjavio je Plenković.

Predsednik Igara za Srbiju Ivana Jovanović izjavila je da takmičenja u kojima učestvuju deca imaju dušu.

"Mi se trudimo da deci pokažemo šta znači osmeh, zabava i prijateljstvo. Gospodin Zdravko Marić, koji je osmislio Igre još pre 21 godinu, ima veliku energiju. Pozivam sve da prisustvuju svečanom otvaranju Igara u Srbiji, u lepoj Kikindi. Spremamo spektakl", izjavila je ona.

Ambasadori Sportskih igara mladih su između ostalih Nemanja Matić, Predrag Mijatović, Žoze Murinjo, Luka Modrić, Ivica Osim, Milorad Čavić, Maja Ognjenović, Ivana Nešović. . .

Finale Igara održaće se od 20. do 30. avgusta u Splitu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.