Počele četvrte Sportske igre mladih u Srbiji

Sportske igre mladih, četvrte porede, počeće 12. maja u Beogradu, posle čega će se takmičenja proširiti na još 30 gradova u našoj zemljii.

Izvor: B92
Podeli
igremladih.rs
igremladih.rs

Igre mladih u Hrvatskoj u petak otvorio je predsednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković, a one narednog vikenda počinju u našoj zemlji, kao i u Bosni i Hercegovini.

Ovo je izvrsna inicijativa koja je u proteklih 21 godinu okupila skoro milion mladih, pa smatram da je potrebno nastaviti je i još više proširivati. Dobro je da ima i međunarodnu dimenziju. Čestitam i svim drugim gradovima koji će učestvovati u narednim mesecima, do tradicionalnog velikog finala u Splitu", rekao je premijer Hrvatske.

Očekuje se da će učešće uzeti preko 150.000 dece, u preko 30 sportova, a program pre svega pruža mogućnost potpuno besplatnog učešća, promovišući druženje i uživanje u raznim sportskim aktivnostima.

"Najveći uspeh je što je od prvih igara pa do danas apsolutno sve za decu besplatno, a pravo učešća ima baš svako dete. Veliku zahvalnost dugujemo Vladi Republike Srbije, kao visokom pokrovitelju projekta, lično premijeru Aleksandru Vučiću, svim sponzorima, donatorima, društveno odgovornim kompanijama, kao i svim ljudima koji su podržali ovu sjajnu manifestaciju. Vlada Srbije i resorna ministarstva su nam pružili podršku, što je za nas veoma značajno, s obzirom da su prepoznali važnost igara za region. Ove igre su najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi". ističe Zdravko Marić, jedan od čelnih ljudi 'Sportskih igara mladih', uz svog brata Slavena.

Državno finale na programu je krajem jula u glavnom gradu Srbije, a iako je svečano otvaranje zakazano za nedelju – učesnici se već od petka nadmeću u 'između dve vatre', dok je u subotu na programu šah.

"Veliku zahvalnost dugujemo Vladi Republike Srbije i lično premijeru Aleksandru Vučiću na ogromnoj podršci i pomoći. Kao i svim sponzorima i donatorima, kao društveno odgovornim kompanijama koje su podržale naš projekat", navodi se na sajtu 'igremladih.rs'.

Najuspešniji finalisti SIM Srbije će kroz igru i druženje odmeriti sportsku spretnost sa svojim vršnjacima iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske u periodu od 20. do 30. avgusta na finalu u Splitu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.