Besplatni pregledi dece u cilju bavljenja sportom

Ministar Vanja Udovičić i predsednik opštine Kosjerić Milijan Stojanić prisustvovali su besplatnim lekarskim pregledima i motoričkim testiranjima za decu.

Izvor: B92
Podeli
Tanjug/AP
Tanjug/AP

Udovičić je istakao da je želja vlade da sport bude pristupačniji svoj deci.

"Danas ovde imamo priliku da sa Zavodom za sport i medicinu sporta izvršimo testiranja motoričkih sposobnosti dece iz Kosjerića, kao i zdravstvene preglede. Želja nam je da imamo potpunu implenentaciju Zakona o sportu, gde je Vlada RS jasno stala i zato što zeli da sport bude pristupačniji svima"“, istakao je ministar Udovičić, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

Udovičić je govorio o novom Zakonu o sportu, koji je stupio na snagu 16. februara 2016. godine, kojim je predviđeno da se lekarski pregledi za decu od 6 do 14 godina, sportiste u klobuve i za druge sportske organizacije koje se uključuju u organizovane sportske aktivnosti finansiraju iz Fonda zdravstvenog osiguranja.

Na taj način roditelji i klubovi više neće snositi troškove redovnih lekarski pregleda, piše u saopštenju.

U saopštenju se navodi da će ova odredba u velikoj meri olakšati bavljenje sportom deci čijim roditeljima ovakav finansijski izdatak predstavlja veliki teret za kučnji budžet, jer jedan pregled košta od 800 do12.000 dinara.

"„Ovaj grad ima infrastrukturu, kapacitete, divnu prirodu i iz tog razloga želeo bih ovom prilikom da pozovem sve sportiste i klubove da upravo ovaj grad biraju kao svoju destinaciju za pripreme. Siguran sam da će Kosjerić uspeti da iskoristi svoj potencijal u sportsko-rekreativnom turizmu", poručio je Udovičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.