Srbija sa 20 sportista sa Specijalnim ZOI

Srbiju će na Specijalnim zimskim olimpijskim igrama koje se ove godine održavaju u Austriji predstavljati 20 sportista u alpskom skijanju i nordijskom trčanju.

Izvor: B92
Podeli

Moto Igara glasi "Srcem za svet", a na takmičenju koje će se održati u Gracu, Šladmingu i Ramsau učestvovaće 2.700 sportista sa specijalnim potrebama iz 107 država, u ukupno devet disciplina: brzo klizanje, umetničko klizanje, dvoranski hokej, unihokej, alpsko skijanje, snoubord, skijaško trčanje i trke na krpljama za sneg.

* Promoter Igara je čuveni holivudski glumac Arnold Švarceneger.

"Veoma smo ponosni na dosadašnje uspehe naših sportista. Sa osvojenih 110 medalja na dosadašnjim takmičenjima, s velikim entuzijazmom idemo na ovogodišnje Specijalne zimske olimpijske igre. Specijalna Olimpijada Srbije je u velikoj meri doprinela inkluziji osoba s posebnim potrebama, zbog čega i želimo da se zahvalimo UNIQA osiguranju na podršci", izjavio je direktor Specijalne Olimpijade Srbije Aleksandar Stanojević.

Direktorka marketinga UNIQA osiguranja Sonja Marić istakla je da je veliko zadovoljstvo podržati najhrabrije i najupornije sportiste koji su uprkos izazovima odlučili da život posvete sportu.

"Znamo da je pobeda nad samim sobom najveća životna pobeda. Zato i znamo da su medju našim sportistima šampioni koji grabe napred i svoje snove pretvaraju u stvarnost", rekla je Marić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.