Srbija sa sedam odbojkaških klubova u evropskim kupovima

Sedam odbojkaških klubova iz Srbije prijavilo se za učešće u evropskim takmičenjima (Liga šampiona, Kup CEV i Kup izazivača) sledeće godine, saopštio je OSS.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/.shock
Ilustracija: Depositphotos/.shock

Svih sedam klubova imaće finansijsku podršku OSS, koju je obezbedila država Srbija, odnosno pokrivene sve troškove vezane za organizaciju utakmica na domaćem terenu, kao i troškove putovanja u inostranstvo.

Srbija ima četiri mesta u konkurenciji odbojkaša i tri mesta u konkurenciji odbojkašica – po jedno mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona 2021. u obe konkurencije, jedno mesto u Kupu CEV 2020. u konkurenciji odbojkaša i po dva mesta u Kupu izazivaca 2021. u obe konkurencije.

Na osnovu plasmana u Superligi 2019/2020 u Ligi šampiona sledeće godine igraće TENT iz Obrenovca u konkurenciji odbojkašica i Vojvodina NS seme iz Novog Sada u konkurenciji odbojkaša, prvaci Srbije u sezoni 2019/2020.

U Kupu CEV 2021. u konkurenciji odbojkaša igrace Niš, a u Kupu izazivača 2021. u konkurenciji odbojkašica igraće Ub, pobednik Kupa Srbije i Jedinstvo iz Stare Pazove na osnovu plasmana u Superligi kao i Partizan, finalista Kupa Srbije i Mladi radnik iz Požarevca u konkurenciji odbojkaša na osnovu plasmana u Superligi.

U BVA Kupu 2020. igraće Železnicar iz Lajkovca u konkurenciji odbojkašica i Spartak iz Subotice u konkurenciji odbojkaša, a pobednici BVA Kupa izboriće učešće u Kupu izazivača 2021.

Srbija ce imati maksimalan broj ucesnika u CEV Evropskim kupovima prvi put od sezone 2010/2011, kada je Srbiju predstavljalo osam klubova.

Posle tačno 10 godina Srbija će ponovo imati maksimalan broj učesnika u Ligi šampiona, Kupu CEV i Kupu Izazivača.

Evropska odbojkaška konfederacija saopštila je da ce se žreb za sva tri evropska kupa održati u petak 21. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.