Odbojkaši pred Bugarsku: Moramo da pobedimo

Odbojkaši Srbije spremni i motivisani dočekuju poslednji meč grupne faze kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre protiv Bugarske.

MTIzvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Foto: FIVB
Foto: FIVB

"Orlovima" će biti potrebna pobeda od 3:0 ili 3:1 kako bi se plasirali u polufinale.

Reprezentativci Srbije danas su bili slobodni, što su iskoristili za proslavu Božića.

"Priželjkivali smo slobodan dan s obzirom da smo igrali dve utakmice, ne baš teške jer su trajale svega sat vremena. Bitno je da se spremimo za treći, najvažniji meč protiv Bugarske, počinju utakmice biti ili ne biti. Moramo sutra da pobedimo, nadamo se plasmanu u polufinale, koji je bio i primarni cilj. Siguran sam da imamo ekipu koja zaslužuje mesto među četiri najbolje na turniru, a kasnije i za borbu za olimpijsku vizu", rekao je Atanasijević.

Korekton naše selekcije dodao je da njegovi saigrači i on treba da budu fokusirani na sebe i svoju igru.

"Do sad imamo pozitivan skor protiv njih, ali to ne mora ništa da znači. Igraju neverovatno u poslednje vreme. Međutim, najvažnija je naša igra i ako budemo igrali kao juče možemo da se nadamo prolasku u polufinale", dodao je on.

Srednji bloker Petar Krsmanović očekuje težak meč.

"Sabiramo utiske iz prva dva meča, sutra je odlučujući za polufinale protiv Bugarske, sa kojom imamo pozitivnih rezultata u poslednje vreme. Nadamo se da će tako biti i ovog puta. Neće biti nimalo lako. Čeka nas jako važan meč za polufinale, a zatim za finale. Verujemo u sebe, našu ekipu i stručni štab da ćemo pobediti rezultatom koji je neophodan za prolaz dalje", rekao je Krsmanović.

Meč između Srbije i Bugarske na programu je u sredu od 14.30.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.