Odbojkaško finale Kupa: Od metala, rituala, do brijanja kapitena!

Odbojkaši Crvene zvezde su proteklog vikenda osvojili pehar Kupa Srbije po 14. put. Pobedili su Radnički iz Kragujevca sa 3:0.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Printscreen Youtube/OSS
Foto: Printscreen Youtube/OSS

Time su se izjednačili sa Vojvodinom po broju pehara u ovom takmičenju, ali finalni meč u Lajkovcu imao je i svoju drugu stranu, onu koju navijači obično ne mogu da vide.

Neime bilo je interesantno čuti aktere finala kako su se pripremali za ovaj susret. Pre svega kakvu su muziku slušali, da li imaju određene rituale, koliko su sujeverni.

Na sajtu Odbojkaškog saveza Srbije objevljen je video, a saznali smo da se među igračima Crvene zvezde i Radničkog sluša različita muzika, od hevi metala, repa, do narodnjaka.

Korektor Crvene zvezde Marko Miljanac otkrio je šta je bitno kod slučanja muzike.

"Slušamo baš razne vreste. Od metala, preko repa, čak i nardonjaka, sve što diže adrenalin. I atmosferu!", sa čim se složio i primač Radničkog, Ivan Perović.
Kada je reč o ritualima, svako ima nešto svoje.

"Nemamo stvaro nikakve rituale sem što možda nosimo različite patike, ako se to računa u ritual. A šta se dogodi ako obujem iste, neću ni da spominjem. Ovo je provereno, do sad smo pobeđivali ovako", rekao je pre meča Zvezdin libero Vukašin Đorđević.

Posle meča se ispostavilo da su mu dve različite patike opet "pomogle", a ceh je morao da plati i Zvezdin kapiten Vlada Petković, koji je obećao da će, ako Zvezda uzme pehar, dozvoliti kolegama da mu obriju bradu, što su oni i učinili...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.