Vizura nemoćna pred velikim Dinamom

U četvrtom kolu CEV Lige šampiona, aktuelne šampionke Srbije, pretrpele su maksimalni poraz od moćnog Dinama iz Kaznja.

Izvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Photo by Christian Fischer/Bongarts/Getty Images
Photo by Christian Fischer/Bongarts/Getty Images

VIZURA RUMA: Erić 6, Gajević, Dimić (libero 1), Lozo 5, Mićunović), Lazović 10, Aleksić 4, Veselinović, J. Kocić 5, Ćirović, Pejičić, Rodić, M. Kocić, Carić 5. Trener: Dejan Desnica.

DINAMO KAZAN: Ežova, Marjukova 6, Koroleva 15, Kotikova 1, Voronkova 14, Mamamdova 10, Starceva, Ulanova (libero), FLištinskaja, Vasileva 10, Maljgina, Samoilenko. Trener: Risat Gikjayutdinov.

Posle 73 minuta igre Vizura je poražena 3- po setovima 12:25, 15:25 i 18:25.

Meč u Sportsko Poslovnom centru Ruma posmatralo je 950 gledalaca a sudili su Tudor Pop iz Rumunije i Bruno Muha iz Hrvatske.

Iako je Vizura motivisano ušla u meč na žalost Dinamo je ubrzo pokazalo da je ipak dominantniji protivnik. Na servise Voronkove Ruskinje su se prvo odvojile na 8:2 a zatim i na 21:9. Ajkulice su parirale koliko su mogle ali to nije bilo dovoljno da se poremeti protivnik. Dinamo je prvi set završio as poenom Kotikove 25:12.

U drugom setu Vizura je grizla za svaki poen. Posle vođstva Dinama od 3:8 uz sjajnu igru Carićeve , Erićeve i blokom Kocićeve, došla je na minus jedan poen zaostatka (8:9).Ruski lider je zatim uzvratio udarac i na prvi predah otisao sa vođstvom od 16:11.

Ajkulice su tada počele da igraju što bi se reklo za svoju dušu i to je donosilo rezultata međutim protivnik se nije dao poremetiti. Ubrzo se Dinamo vratio na kolosek i set priveo kraju. Prvo je Erićeva spasila dve set lopet a zatim je Dinamo iskoristio sledeću za 25:15.

U nastavku meča Dinamo je odrađivao posao rutinski do prvog peradaha kada je poveo 8:2 a zatim su Ajkulice uhvatile ritam i uz nekoliko dobrih odbrana i napada došle do 10:11. Još u par navrata Vizura je namučila protivnika, smanjivala razliku ali nije uspela da stigne i do preokreta.

Prvu meč loptu Dinamo je osvojio asom Voronkove a zatim je meč završen greškom Ćirovićerve 18:25.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.