Najviši zvaničnici Srbije čestitali odbojkašima

Najviši zvaničnici Srbije čestitali su danas odbojkaškoj reprezentaciji Srbije na osvajanju bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

PTIzvor: B92, Beta
Podeli
StarSport
StarSport

Odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je danas bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu, pošto je u Krakovu u meču za treće mesto pobedila selekciju Belgije sa 3:2 u setovima (25:17, 22:25, 19:25, 25:22, 15:12).

Medalju je reprezentativcima čestitao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Iskrene čestitke srpskim odbojkašima na osvojenoj bronzanoj medalji na Evropskom prvenstvu u Poljskoj. Vaša velika želja, požrtvovanost i izuzetan timski duh i sloga uvek su vam donosili medalje, na koje smo ponosni. Nema sumnje da će ova generacija i ubuduće biti u samom vrhu evropske i svetske odbojke", navodi se u čestitki Vučića.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić navela je da je treće mesto u Evropi pokazatelj snage i odlučnosti odbojkaške reprezentacije Srbije da ne odustane od zacrtanog cilja.

"Igra na terenu i rezultat koji ste postigli, odraz su vašeg truda i napora i dokaz da se umeće i upornost isplate. Želim vam puno uspeha i na narednim takmičenjima", navodi se u čestitki premijerke.

Odbojkašima je čestitao i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

"Bronzana evropska medalja za naše odbojkaše je još jedna u nizu potvrda da Srbija ima sjajnu odbojkašku tradiciju, ali i budućnost u kojoj nas očekuju novi evropski i svetski uspesi. Čestitam našim reprezentativcima, stručnom štabu i Odbojkaškom savezu Srbije", navodi se u čestitki ministra.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković takodje je uputila čestitku odbojkašima.

"U ime Narodne skupštine i lično ime čestitam vam na osvajanju bronzane medalje i još jednom velikom uspehu našeg sporta. Dobrom igrom i srčanošću predstavljali ste Srbiju na najbolji način na ovom prvenstvu. Uverena sam da ćete nastaviti sa uspesima i osvajanjem medalja i budućnosti", navodi se u čestitki Maje Gojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.