Odbojkašice protiv Rusije u Hong Kongu

Selektor ženske reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je da je njegova ekipa kvalitetnija od Rusije i da se nada pobedi na početku trećeg vikenda Gran Prija.

PTIzvor: B92, Beta
Podeli
Getty Images
Getty Images

Odbojkašice će u petak startovati na turniru G grupe trećeg vikenda Gran Prija u Hong Kongu.

U prvom meču izabranice selektora Terzića očekuje duel protiv Rusije od 12.30.

"Rusija još ima šanse, ako pobedi sve tri utakmice ide na finalni turnir i sigurno je da neće odustati. To je jedno. Drugo, sigurno da posle poslednjih utakmica gde smo ih pobeđivali žele revanš, tako da će imati mnogo motiva da nas pobede", rekao je Terzić, prenosi Odbojkaški savez Srbije.

Srbija je posle dva odigrana vikenda prva na tabeli Gran prija sa samo jednim porazom.

"I mi imamo naše motive. Utakmica protiv Rusije nam znači prolaz na fajnal-siks, ali želimo da iz utakmice u utakmicu igramo bolje, da vidimo gde smo i da li je ona utakmica protiv Brazila bila samo loš dan ili ne. Nadam se da ćemo odigrati jednu pravu utakmicu, nadam se i pobediti, jer smo u ovom trenutku kvalitetniji", rekao je Terzić.

Odbojkašica Srbije Milena Rašić rekla je da obe ekipe imaju veliki motiv pred predstojeći duel.

"Biće to jedna dobra utakmica, veliki motiv imamo i mi i oni. Mi, pre svega, da se kandidujemo za finalni turnir. Ali, ne razmišljamo samo o toj pobedi, razmišljamo da pobedimo u sve tri utakmice kako bismo došle do željenog nivoa što se tiče finalnog turnira", rekla je Rašićeva i istakla da će njenoj ekipi za pobedu protiv Rusije biti neophodan dobar servis i dobar blok.

"Iskreno, nadam se najboljem u sutrašnjem meču", dodala je ona.

Srbija će u drugom kolu, u subotu, igrati protiv Japana od 7.15, a u poslednjem kolu u nedelju protiv Kine od 9.45 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.