Milinković generalni sekretar AIPS Evrope

Srpski novinar Predrag Milinković izabran je za generalnog sekretara evropskog ogranka Međunarodne asocijacije sportskih novinara.

MLJIzvor: B92, zvanični sajt
Podeli
ossrb.org
ossrb.org

Milinković je izabran na 80. kongresu udruženja u Pjongčangu u Južnoj Koreji.

Novi generalni sekretar AIPS (Association Internationale de la Presse Sportive) je dugogodišnji komentator odbojkaških utakmica na RTS.

Protivkandidat, Grk Sotiris Tradafilu se pre glasanja povukao pa je Milinković samo potvrđen kao novi generalni sekretar. Predsednik je postao Maltežanin Čarls Kamenzuli, a Murat Agdža je blagajnik.

Oformljen je i izvršni odbor Evropskog udruženja, a nakon izbora za kontinentalnu organizaciju u gradu domaćinu narednih Zimskih Olimpijskih igara - Pjongčangu određeno je novo rukovodstvo Svetske asocijacije sportskih novinara. Kolumnisti "Gazete delo sport" Italijanu Đaniju Merlu, koji se već 12 godina nalazi na čelu AIPS, potvrđen je novi mandat.

Na korejskom Kongresu je učestvovalo više od 250 delegata iz 107 zemalja (38 iz Evrope).

Milinković je u prethodnih 7 godina dva puta biran za člana Izvršnog odbora te organizacije i tri godine je član Finansijske komisije Svetske asocijacije sportskih novinara (AIPS). Organizovao je jedan sastanak Izvršnog odbora kontinentalne sekcije u Beogradu pre nekoliko godina i bio je predavač na seminarima za novinare u Ankari, Atini i na Malti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.