Pazarci nisu slušali himnu da joj ne bi zviždali

Atmosfera na završnom turniru odbojkaškog Kupa Srbije, koji je odigran minulog vikenda u Novom Pazaru bila je... Pa, gotovo sjajna.

S. R.Izvor: B92
Podeli
Foto: Starsport
Foto: Starsport

Klub iz tog grada potpuno zasluženo prvi put u svojoj istoriji osvojio je trofej, posle pobeda nad Crvenom zvezdom u polufinalu (3:2) i Vojvodinom u finalu (3:0).

I sve bi bilo sjajno da u prvi plan ponovo nisu iskočili događaji koji nemaju mnogo veze sa sportom. U Novom Pazaru, naime, prvi put tokom završnog turnira Kupa Srbije nije intonirana himna.

Opravdanja su su uglavnom nemušta, a suština je da Novopazarci nisu slušali himnu Srbije “Bože pravde” da joj ne bi zviždali (?!).

“Ovde ima određenih grupa navijača koni zvižde, pa nismo hteli time da se bavimo. Ko će sada njih da juri... Želeli smo da u prvom planu bude sport, pa smo zato izbegli nepotrebne neprijatnosti na tribinama”, rekao je za “Večernje novosti” dr Ervin Ćorović, predsednik Novog Pazara.

On je istakao da intoniranje himne “nije bilo po protokolu".

“Niko posebno nije donosio odluke kako da se ponašamo, već je tako bilo po protokolu. U njemu nigde ne piše da himna mora da se intonira. Sve smo uradili po pravilima Saveza s obzirom na to da ne postoji obaveza puštanja himne”, objasnio je Ćorović.

Novopazarci su, tvrde, želeli da izbegnu scene iz 2013. godine kada se uoči polufinalne utakmice Kupa sa Crvenom zvezdom zviždalo himni “Bože pravde”.

Tada je, doduše, selektor fudbalske reprezentacije Siniša Mihajlović odstranio iz tima Pazarca Adema Ljajića, koji nije želeo da peva himnu uoči utakmica "orlova", pa su zvižduci na odbojkaškom kupu zapravo bili reakcija na odluku tadašnjeg selektora fudbalera.

Ovog puta nije bilo ni Mihajlovića, ni Ljajića, ni himne.

Odbojka