EP: Odbojkašice osvojile bronzu!

Odbojkašice Srbije osvojile su bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu, pošto su u duelu za treće mesto savladale Tursku sa 3-0 (25:19, 25:17, 25:18).

Izvor: B92
Podeli

To je treća medalja Srbije kao nezavisne zemlje na evropskim šampionatima – posle srebrne 2007. godine i zlatne medalje na domaćem parketu 2011. godine.

Takođe, naše devojke tako su izbegle da na drugom EP u nizu zauzmu na neki način najbolniju, četvrtu poziciju.

Naše odbojkašice odigrale su mnogo bolje nego u polufinalu sa Rusijom, u svakom ključnom trenutku bile su na visini zadatka i zasluženo idu kući sa medaljom.

U prvom setu Turska se držala do rezultata 17:17, potom je Srbija vezala dva poena i do kraja samo uvećala prednost za vođstvo u setovima. Srbija je povela sa 10:3 na startu drugog seta i to se ispostavilo ključnim – Turkinje se nisu predavale, ali ih je loš početak koštao još jednog seta.

Treći set bio je sličan – rana prednost Srbije, potom priključak Turske, ovoga puta na samo poen zaostatka, ali ekipa Zorana Terzića pravi novu seriju i bez drame dolazi do velikog trijumfa.

Reprezentacija Srbije: Bojana Živković, Mina Popović, Tijana Malešević, Brankica Mihajlović, Maja Ognjenović, Stefana Veljković, Jelena Nikolić, Ana Bjelica, Jovana Stevanović, Milena Rašić, Silvija Popović, Suzana Ćebić, Tijana Bošković, Bianka Buša. Selektor: Zoran Terzić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.