Terzić: Deset kandidata za medalju

Selektor odbojkašica Srbije Zoran Terzić ocenio je da najmanje 10 ekipa pretenduje na medalje na predstojećem Svetskom prvenstvu u Italiji.

MNIzvor: B92, Beta
Podeli

Na Svetskom prvenstvu u Italiji, od 23. septembra do 12. oktobra, odbojkašice Srbije će igrati u Grupi B u Trstu sa Brazilom, Turskom, Kanadom, Kamerunom i Bugarskom.

"Ambicije su da pobedimo u svakoj utakmici i sve ćemo učiniti da tako bude. Postoji bar 10 ekipa koje pretenduju na medalje i teško je reći da li smo u najužem krugu.”

“Ima 10 ekipa koje su skoro podjednakog kvaliteta, odlučivaće nijanse. Ekipe koje ne budu odustajale ni za jedan poen imaće najveće šanse da prodju u završnicu", rekao je Terzić.

Prva utakmica na programu je 23. septembra protiv Turske od 17 časova, u drugom kolu, dan kasnije, Srbija će igrati protiv Bugarske od 20 časova, a u trećem kolu, 25. septembra, protiv Kameruna od 17 šasova.

Posle slobodnog dana, Srbija će u četvrtom kolu, 27. septembra igrati protiv Kanade od 17 časova, a u poslednjem kolu, dan kasnije od 20 časova protiv Brazila. Plasman u drugu fazu takmičenja izboriće po četiri najuspešnije selekcije iz svake grupe.

Terzić će u utorak pre podne saopštiti konačan spisak igračica za Svetsko prvenstvo.

"Dobra je situacija u ekipi, sve igračice su zdrave, nemamo problema, a što se tiče treninga, konkurencija je ove godine možda jača nego prethodnih godina. Treninzi su na visokom nivou, posle Gran prija i to daje pozitivnu atmosferu i razmišljanje da možemo dobro da odigramo na Svetskom prvenstvu. Ostalo je da popravimo neke sitnice kako bismo doveli igru na najviši nivo", rekao je Terzić.

"Prve utakmice su najteže i veoma važne, ali s druge strane, ništa nije završeno ako se izgube. Nema pravila, ali više volim da na početku igramo jake utakmice, to je pravi način da se udje na pravi način u takmičenje. Postepeno dizanje forme može da bude mač sa dve oštrice", dodao je selektor Srbije.

Odbojkašice Srbije će u sredu otputovati u Maribor, gde će igrati pripremne utakmice sa Hrvatskom i Dominikanskom Republikom.

Reprezentativka Srbije Maja Ognjenović rekla je da se nada medalji.

"Svi nestrpljivo iščekujemo polazak, pa makar i na prijateljske utakmice. Naša forma se polako penje, biće na vrhuncu kada je to najpotrebnije. Zdrave smo, čekamo spisak da znamo kojih 14 igračica putuje na turnir", rekla je ona.

"Nikada nisam volela da prognoziram, ali očekivanja svakog sportiste su najviša i svi sanjaju medalju na Svetskom prvenstvu. Mi smo našu osvojile pre osam godina, pa mislim da je sada idealno vreme da osvojimo i drugu, tome se nadam", dodala je Ognjenović.

Libero reprezentacije Srbije Suzana Ćebić rekla je da očekuje da će njena ekipa popraviti igru u odnosu na nastupe u Gran priju i da ne treba obećavati medalju.

"Nestrpljive smo da počne Svetsko prvenstvo, celo leto se spremamo za ovo takmičenje. Nadam se da ćemo popraviti igru u odnosnu na partije koje smo pružale na Gran priju, a ako igramo na našem nivou sigurno je da su nam dometi veliki. Ne bi trebalo obećavati medalje i visoke plasmane, idemo od utakmice do utakmice, sa ciljem da podižemo formu", rekla je Ćebić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.