Ništa novo, Zvezda je šampion!

Odbojkaši Crvene zvezde potvrdili su dominaciju u domaćem šampionatu osvojivši treću uzastopnu titulu, a jubilarnu desetu ukupno.

Izvor: B92, zvanični sajt Argentina
Podeli

Crveno-beli su u četvrtom meču finalne serije pobedili Vojvodinu u Novom Sadu sa 3:1 (22:25, 25:14, 25:20, 25:20) i tako su do titule došli sa 3-1 u pobedama.

Vojvodina je bolje počela četvrti meč, dobila je prvi set i delovalo je da može do majstorice, ali Zvezda je u nastavku meča sjajnom igrom još jednom potvrdila da je bez premca u Srbiji.

Beogradski crveno-beli su na taj način odbranili triplu krunu pošto su prethodno bili najbolji u Kupu i Superkupu Srbije.

Sjajni Dušan Petković ponovo je predvodio Zvezdu sa 26 osvojenih poena, Filip Stoilović ga je pratio sa 11, a Koprivica i Milutinović osvojili su po 8. U domaćem sastavu Milan Katić osvojio je 12, a Luburić i Stanković po 11.

Novosađani su još jednom pružili žestok otpor favoritu, ali nisu uspeli da izbore majstoricu. Bez Dejana Radića, najboljeg igrača Viner štetiše Super lige za mart mesec, domaći su odlično krenuli i poveli sa 15:11.

Imali su tada i kontru, ali je Buculjević izblokirao Katića u situaciji „jedan na jedan”. To je pokrenulo Zvezdinu seriju, koja je stigla do izjednačenja (15:15), a nešto kasnije gosti su i vodili (17:16).

Sve je podsećalo na prethodni meč kad je Vojvodina prokockala vođstvo od 16:11 i kontru u prvom setu. Ipak, smogli su snage Novosađani da uzvrate. Blok Čedomira Stankovića na Periću, a potom i Veljka Petkovića vratili su prednost Vojvodini (21:19).

Usledio je i as Martinovića (22:19), a potom su domaći došli do tri vezane set lopte. Drugu je iskoristio Katć blokom na Dušanu Petkoviću – 25:22. Ipak, već od drugog seta Beograđani su zaigrali daleko bolje.

Poveli su gosti sa 10:7 uz blok Stoilovića, usledila je greška Katića, potom i uspešna kontra Okolića, pa su Beograđani imali i „plus pet” (14:9). Do kraja ovog perioda Zvezda je bila dominantna, pa je ubedljivo došla do izjednačenja – 25:14.

Treći set je bio, kako se kasnije ispostavilo, odlučujući. Imala je Vojvodina prednost na drugom obaveznom predahu (16:14), ali nije uspela da izdrži. Blok Okolića na Martinoviću doneo je izjednačenje (17:17), a potom se razgoropadio najbolji pointer Super lige Dušan Petković.

Zvezdin kapiten je sa dve vezane kontre, uz sjajnu igru njegovih saigrača u polju, doneo dva poena viška svom timu (21:19), a u završnici su usledile uspešna kontra Koprivice, as Okolića i greška Mihajla Stankovića – 25:20.

U četvrtom setu Vojvodina je držala egal do 10:10, ali je potom Zvezda pojačala ritam, ne želeći da bilo šta prepušta slučaju. Poveli su gosti sa 15:11, a nije im zasmetala ni povreda dizača Buculjevića pri vođstvu od 16:13.

U završnici su Novosađani zapretili i prišli na tri poena zaostatka (22:19), a tada je tajm-autom reagovao trener Zvezde Duško Nikolić. Ispostavilo se da je to bio poslednji tajm-aut u sezoni, nedugo potom, posle greške Veselinovića usledilo je zasluženo slavlje Beograđana – 25:20.

VOJVODINA NS SEME: Simić 1, Kolarić (libero), Č. Stanković 6, Martinović 7, Strugar, Veselinović 5, Katić 12, Milutinov, V. Petković 1, Luburić 11, M. Stanković 11, Kapur (libero). Trener: Strahinja Kozić.

CRVENA ZVEZDA: Okolić 7, Munćan, Stoković, Perić, Stoilović 11, Gmitrović, Koprivica 8, Milutinović 8, Jovanović, D. Petković 26, Buculjević 3, Vujić (libero). Trener: Duško Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.