Srbin novi član Takmičarske komisije Svetske veslačke federacije

Dugogodišnji selektor veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić izabran je za člana Takmičarske komisije Svetske veslačke federacije (FISA).

Izvor: B92
Podeli
Foto: eslački klub Partizan/Veslački savez Srbije
Foto: eslački klub Partizan/Veslački savez Srbije

Ilić, aktuelni član selektorske komisije VSS, dobio je veliko priznanje jer je izabran medju devet stručnjaka iz 153 zemlje članice svetske veslačke porodice.

"Drago mi je da su ljudi iz FISA tako visoko ocenili moj rad i postignute rezultate, koje kao veslački trener obavljam evo već 25 godina. Za mene je ovo velika čast i obaveza i trudiću se da ostavim trag i kroz ovakav rad", izjavio je Ilić.

On se posebno istako u radu "dvojca bez kormilara" jer je do medalje vodio Nikolu Stojića i Djordja Višackog, potom Stojića i Gorana Jagra, a trenutno Nenada Bedjika i Miloša Vasića.

"Ponosan sam što sam učestvovao u pisanju istorije srpskog veslanja. I pre nas je bilo uspeha u staroj Jugoslaviji i to ne zaboravljamo. Dvojac bez kormilara je disciplina po kojoj se zaista prepoznajemo u poslednjih 25 godina",
istakao je Ilić, koji radi i kao sportski direktor veslačkog kluba Partizan.

Ilić je prošle godine doktorirao u oblasti veslanja, u trenerskoj karijeri ima 37 medalja sa velikih takmičenja, a sa velikim uspehom radio je i u Turskoj i Grčkoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.