Stanojević bez polufinala skifa na SP

Srpski reprezentativac Miloš Stanojević nije uspeo da se plasira u polufinale skifa za lake veslače na Svetskom prvenstvu u Plovdivu.

Izvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Foto: Veslački savez Srbije
Foto: Veslački savez Srbije

Stanojević je zauzeo četvrto mesto u prvoj grupi repesaža rezultatom sedam minuta, 12 sekundi.

On će u četvrtak veslati u polufinalu C/D za plasman od 13. do 20. mesta, saopštio je Veslački savez.

U sredu na stazu u Plovdivu izlaze dva srpska čamca koja će se boriti za plasman u polufinale. Prvo će se takmičiti dvojac Miloš Vasić, Nenad Beđik, koji će veslati u trećoj grupi četvrtfinala sa posadama Bugarske, Švajcarske, Nemačke, Francuske i Mađarske.

U prvoj grupi četvrtfinala su Belorusija, Australija, Rumunija, Velika Britanija, Italija i Brazil, u drugoj Holandija, SAD, Južnoafrička Republika, Hrvatska, Španija i Ukrajina, a u četvrtoj Danska, Novi Zeland, Kanada, Češka, Poljska i Republika Irska.

Skifista Marko Marjanović će veslati u drugoj četvrtfinalnoj grupi sa čamcima Francuske, Izraela, Norveške, Češke i SAD.

U prvoj grupi nastupiće Švedska, Švajcarska, Litvanija, Novi Zeland, Belgija i Australija, u trećoj Turska, Velika Britanija, Monako, Belorusija, Mađarska i Italija, a u četvrtoj Južnoafrička Republika, Finska, Nemačka, Danska, Poljska i Azerbejdžan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.