Srbija dobila šampione u malim čamcima, Zvezda najuspešnija

Prvenstvo Srbije u malim čamcima imalo je u sredu, 2. maja 2018, svoju premijeru na Regatnoj stazi na Savskom jezeru.

LNIzvor: B92
Podeli
Veslački savez Srbije
Veslački savez Srbije

Na šampionatu koji je okupio predstavnike 12 klubova, nastupilo je 57 čamaca u skifu i dvojcu u dve uzrasne kategorije – seniori i juniori.

U skifu za seniore trijumfovao je Marko Marjanović iz Partizana (rezultat u finalu 7:46.66), a u dvojcu za seniore Miloš Vasić i Igor Đerić iz istog kluba (7:31.55).

U skifu za seniorke bez premca je bila Jovana Arsić iz Crvene zvezde (9:17.31), koja je sa svojom klupskom drugaricom Natašom Zarić osvojila najsjajnije odličje i u dvojcu za seniorke (8:46.79).

"Prvenstvo Srbije u malim čamcima uvedeno je od ove godine i imalo je uspešnu premijeru, pre svega zbog činjenice da je okupilo veliki broj seniora i juniora. Naročito smo zadovoljni podatkom da je na ovom šampionatu nastupio veliki broj juniorki u skifu što je odlična stvar za žensko veslanje. Uslovi na stazi su bili teški budući da u Beogradu i dalje duva Košava, ali bez obzira na to regata je uspešno privedena kraju. Što se rezultata tiče Marko Marjanović u skifu za seniore i dvojac za seniore, doduše, u iznuđenom sastavu Miloš Vasić, Igor Đerić, potvrdili su visoku klasu" kazao je generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije Nebojša Jevremović.

Veslački savez Srbije
Veslački savez Srbije

Marko Torbica iz Smedereva prigrabio je zlatno odličje u skifu za juniore (8:01.88), dok su Marko Prodanović i Todor Stanković iz Galeba bili najuspšeniji u konkurenciji dvojaca za juniore (7:36.99). U skifu za juniorke slavila je Maša Bugarski iz Partizana (9:35.08), a u dvojcu za juniorke Minja Vizi i Iva Lazić iz Crvene zvezde (9:08.46).

"Sjajan rezultat postigao je u juniorski dvojac Marko Prodanović, Todor Stanković koji je ubedljivom pobedom obezbedio sebi mesto na Evropskom prvenstvu za juniore u Francuskoj kroz četiri nedelje. Ozbiljan kandidat za ovo takmičenje posle šampionata na Adi Ciganliji postao je i Marko Torbica koji je pobedio u skifu za juniore. Ipak, konačan spisak putnika za Gravelin 26. i 27. maja biće poznat posle Beogradske internacionalna regate – Trofeja Beograda koja će biti poslednja izborna regata za šampionat Starog kontinenta za juniore. Sjajan rezultat na Savskom jezeru u sredu postigla je i Maša Bugarski koja je kao kadetkinja pobedila u skifu za juniorke dokazavši da se radi o izuzetno velikom talentu srpskog veslanja", rekao je Jevremović.

U ukupnom skoru najupešnija je bila Crvena zvezda čiji su članovi osvojili tri zlatne, dve srebrne i jednu bronzanu medalju. Sa tri zlatne, jednom srebrnom i tri bronzane Partizanu je pripalo drugo mesto u ukupnom skoru, dok je Galeb zauzeo treće mesto sa skorom jedno zlato, jedno i po srebro i jedna bronza.

Veslački savez Srbije
Veslački savez Srbije

Veslački savez Srbije
Veslački savez Srbije

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.