Jagar o povlačenju: Nisam više onaj stari

Reprezentativac Srbije Goran Jagar, koji je odlučio da na kraju sezone završi karijeru, rekao je da se na taj korak odlučio jer "nije više onaj stari".

Izvor: B92
Podeli

"Dobar deo protekle sezonu osećao sam da mi nedostaje jedna karika da bih pružio svoj maksimum. Jednostavno nisam bio onaj stari, a polako je počela da se gubi ona iskra koja mi je davala snagu i volju da na svakom treningu pružim 100 odsto svojih mogućnosti", rekao je Jagar.

Jagar je naveo da je nakon Prvenstva Srbije odlučio da, prvi put u karijeri, napravi pauzu i da još jednom dobro razmisli o svemu.

"U toku tih 15 dana i definitivno sam shvatio da je vreme za 'penziju', a to sam saopštio mom dugogodišnjem treneru Nebojši Iliću i generalnom sekretaru VSS Nebojši Jevremoviću. Presekao sam i čvrsto odlučio da sportsku etapu mog života ostavim iza sebe", rekao je Jagar i dodao da je toj odluci doprinelo i to što je želeo da više vremena provodi sa porodicom.

On je isključio mogućnost da se vrati veslanju.

"Povratka nema. Kada u glavi završim sa nečim onda je to definitivno. Sa završetkom karijere gotova je i moja sportska priča i otvaram neka sasvim nova životna poglavlja. Da sam želeo da budem trener odavno bih krenuo da se obrazujem u tom pravcu. Bez obzira na to sa ljudima iz veslačkog sporta ostaću doživotni veliki prijatelj. Mogu da me pozovu kada god procene da mogu da pomognem na bilo koji način", naveo je veslač Partizana.

Jagar s ponosom gleda na svoju 16-godišnju veslačku karijeru.

"Prezadovoljan sam sa svim rezultatima koje sam postigao. Naravno da je bilo i padova, ali, ipak, mnogo više uspona. Presrećan sam posebno zbog toga što sam uspeo da sve ove godine pošteno odradim svaki trening i svako takmičenje...", kazao je Jagar.

"Osvojio sam mnoga evropska i svetska odličja, proputovao dobar deo sveta i upoznao mnogo dobrih ljudi koji će mi ostati prijatelji do kraja života. Mala žal ostaje za olimpijskom medaljom koja je san svakog sportiste. Međutim, u veslanju je sam plasman na olimpijske igre veliki uspeh, a meni je pošlo za rukom da budem akter i Igara u Pekingu 2008. i Igara u Londonu četiri godine kasnije", rekao je Jagar.

On je rekao da veruje u svoje naslednike u srpskom veslačkom državnom timu.

"Srpsko veslanje ne mora da brine za budućnost. Stasao je veliki broj vrhunskih veslača koji su na početku seniorskih karijera, a ponosan sam što sam i ja bio svedok njihovog uspona. U toj grupi su svakako Miloš Vasić, Nenad Beđik, Radoje Đeriće, Igor Lucić, Dušan Bogičević, Veselin Savić, Aleksandar Filipović i drugi, kao i 20-godišnjaci Andrija Šljukić, Viktor Pivač, Martin Mačković...", rekao je Jagar.

Dugogodišnji reprezentativac Srbije ima poruku za buduće vrhunske sportiste.

"Poručujem svima koji žele da postanu vrhunski sportisti da moraju čvrsto da veruju u svoje snove i da ne smeju ni da pomisle da odustanu, bez obzira koliko im u nekom trenutku sve deluje beznadežno. Tokom razvoja i na putu ka vrhu nailaziće na mnogo prepreka i problema koje ne smeju da zaobilaze već hrabro da se sa njima suočavaju", zaključio je osmostruki državni prvak.

Jagar (31) je u karijeri osvojio osam medalja na evropskim i svetskim šampionatima, kao i na Svetskom kupu, dve zlatne, pet srebrnih i jednu bronzanu. Na Igrama u Pekingu zauzeo je sedmo mesto u dvojcu bez kormilara, dok je u Londonu bio deseti u četvercu bez kormilara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.