Felps: To je bila trka života, i danas me šokira

Američki plivač Majkl Felps upamćen je po osvojenih osam zlatnih medalja na jednim olimpijskim igrama (Peking 2008), a trku života plivao je protiv Srbina.

Izvor: B92
Podeli
Photo by Al Bello/Getty Images
Photo by Al Bello/Getty Images

Deset godina kasnije Felps se prisetio okršaja sa Miloradom Čavićem, u trci delfin stilom na 100 metara u finalu Olimpijskih igara u Pekingu.

"Pre deset godina... Trka i pobeda s najmanjom razlikom, stoti deo sekunde. Brže nego što možete da puknete prstima ili da trepnete. Ovo je trka mog života? Mora biti. Do današnjeg dana me šokira", napisao je Felps.

On je na fotografiji objavljenoj na Instagramu "tagovao" svoj MP tim, kao i "Omegu", koja je merila vreme u ovoj trci, dok Milorada Čavića nije pomenuo.

Pobede se, ali juče na dan kada je i održana, prisetio i Milorad Čavić.

"Tačno deset godina je prošlo otkako se ovo dogodilo. Stiv Prefontejn je rekao jednom 'trka je kao umetnost koju ljudi gledaju i na koje ona ostavlja utisak na sve moguće načine koje razumeju'. Volim da mislim kako je ceo plivački svet (i šire) bar u jednom kratkom trenutku osetio svaku emociju koju je mogao. Svi težimo tome da budemo priznati, poštovani i upamćeni od naslednika - i ja sam ponosan što se sećam svoje bitke na ovaj dan 2008. godine", napisao je Čavić na Instagramu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.