Apsolutna dominacija u bazenu – Piti i Šestrem pokorili Evropu

Britanski plivač Adam Piti je trijumfom u mešovitoj štafeti 4x100 metara došao do svog četvrtog zlatnog odličja.

Izvor: B92 Evropa
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Piti je na ovom Evropskom prvenstvu trijumfovao još u diciplinama 50 i 100 metara prsno, kao i miksovanoj mešovitoj štafeti 4x100 metara

Britanija je slavila ispred Rusije na drugom i Nemačke na trećem mestu.

Pitijev sunarodnik Bendžamin Praud osvojio je zlatnu medalju u disciplini 50 metara slobodnim stilom na Evropskom prvenstvu u Glazgovu.

Praud je u najbržoj trci na prvenstvu trijumfovao u vremenu od 21 sekunde i 34 stotinke, dok je Grk Kristijan Gklomeev na drugom mestu kasnio deset stotinki.

Bronzana medalja sa 34 stotinke zaostatka pripala je Italijanu Andreji Varnjaniju.

Kod žena, u mešovitoj štafeti 4x100 metara trijumfovala je ekipa Rusije, ispred Danske i Velike Britanije.

U trci 50 metara delfin stilom kod žena zlatnu medalju osvojila je Šveđanka Sara Šestrem, dok se srebrnim odličjem okitila Dankinja Emili Bekman, a bronza je pripala Kimberli Bijs iz Belgije.

Šestrem je poput Pitija stigla do četvrtog zlata u Glazgovu, nakon 50 i 100m slobodno i 100 delfin. Ukupno ima 14. evropskih titula.

Ruskinja Julija Efimova trijumfovala je u trci na 50 metara prsno, dok je drugo mesto zauzela Britanka Imodžen Klark, a Italijanka Arijana Kastiljoni našla se na trećem mestu.

Trka na 100 metara delfin stilom kod muškaraca pripala je Italijanu Pjeru Kodiji, dok je njegova sunarodnica Margerita Panzerija trijumfovala u 200 metara lednjim stilom.

U trkama 400 metara mešovito u muškoj konkurenciji trijumfovao je Madjar David Verašto, dok je kod žena slavila Italijanka Simona Kvadarelja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.