Italijanski plivači optuženi za doping

Istražitelji Antidoping agencije Italije ispitali su dvostrukog svetskog plivačkog šampiona Filipa Manjinija i njegovog kolegu iz štafete Mikelea Santučija.

Izvor: B92, Beta Italija
Podeli
Photo by Adam Pretty/Getty Images
Photo by Adam Pretty/Getty Images

Njih dvojica su ispitani povodom njihovih veza sa nutricionistom koji je pod istragom za navodnu distribuciju nedozvoljenih suspstanci.

Manjini je oslobođen optužbe u tom slučaju, ali italijanska antidoping agencija navodno ima dokaze o neuobičajenim sastancima, telefonskim razgovorima i isplatama tog plivača i nutricioniste Gida Porcelinija.

Osvajač zlatnih medalja u trkama na 100 metara slobodno na svetskim prvenstvima 2005. i 2007. godine Manjini nikada nije bio pozitivan na doping i tvrdi da se nikada nije dopingovao.

On je tokom karijere žestoko kritikovao dopingovane sportiste i učestvovao je u inicijativi "Ja se ne dopingujem".

"Sve smo raščistili. Ne možemo da pričamo o tome, pošto je istraga u toku", rekao je Manjini posle više od tri sata ispitivanja u Pezaru.

Santuči je u štafeti 4 puta 100 metara zajedno sa Manjinijem osvojio bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu 2015. godine. Nutricionista Gido Porcelni je ranije osuđen u dva druga slučaja, za trgovinu kokainom i za nasilje u porodici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.