Pomozimo Aleksandru da pobedi nemilosrdnu bolest

Humanitarna fondacija "Budi human – Aleksandar Šapić" pozvala je sve ljude dobre volje da pomognu lečenje mladog plivača Aleksandra Jovanovića.

Izvor: B92
Podeli
SS
SS

Bolove koje je dvadesetogodišnji Nišlija osećao u levom kolenu, koji su se najčešće javljali tokom aktivnosti, smatrao je bezazlenom sportskom upalom jer se bavi plivanjem dvanaest godina i nekoliko puta je bio državni prvak.

Odlaskom kod lekara prošle godine dijagnostikovan mu je osteosarkom – maligni tumor kostiju.

Aleksandar je do sada prošao šest ciklusa hemioterapije, operaciju noge gde mu je odstranjena kost od 80 centimetara i ugrađena titanijumska proteza.

Posle iscrpnih terapija i operacije, odnosno kratkog vremena je ustanovljen recidiv na istom mestu. Tumor postaje agresivniji i ovaj put napada meka tkiva.

Posle druge operacije, Aleksandru je utvrđena metastaza na oba plućna krila. Trenutno prima drugi ciklus hemioterapije za pluća i čeka na operaciju.

"Potrebna mu je naša pomoć da se izbori sa ovom nemilosrdnom zloćudnom bolesti. Prikupimo sredstva za Aleksandrovo lečenje u inostranstvu i omogućimo ovom studentu da ponovo zapliva, ovaj put za svoj život. Pomozimo Aleksandru! Upišimo 338 i pošaljimo SMS na 3030. Njemu možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj", navodi se na sajtu fondacije.

Koliko je još novca potrebno sakupiti, kao i podatke o onima koji su već pomogli, možete pronaći na budihuman.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.