Jovanov novi selektor kajakaške reprezentacije

Novi selektor kajakaške reprezentacije Srbije je Pavle Jovanov.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Nebojša Radović / KSS
Foto: Nebojša Radović / KSS

Upravni odbor Kajakaškog saveza Srbije novog selektora za sprint izabrao je na period od četiri godine, a u stručnom štabu još su i glavni trener Akoš Vereckei i trener ženskog dela reprezentacije Miroslav Rodić.

Predsednik Kajakaškog saveza Srbije Mirko Nišović istakao je su postavljeni veliki ciljevi za sledeću olimpijsku godinu.

"Naše ambicije za narednu godinu nisu tajna. Cilj je da u Tokiju najmanje ponovimo uspeh iz Rija, a želja nam je da se iz Japana vratimo sa najmanje jednom medaljom više. S obzirom da je Mađarska jedna od najuspešnijih nacija u našem sportu i da su mađarski stručnjaci na ceni u svetu, odlučili smo da angažujemo Akoša, a njegovim angažovanjem smo promenili i sistem rada reprezentacije i o tome će voditi računa Pavle Jovanov, dok će im pomagati i Miroslav Rodić", rekao je Nišović na današnjoj promociji, a prenosi KSS.

Novi selektor Jovanov naglašava da je nastupajuća sezona puna izazova.

"Nadamo se da će ove promene da donesu nešto dobro. Ne želimo ništa da prepustimo slučaju. U narednom periodu, pored Olimpijskih igara, imamo još dosta takmičenja, što za seniore, što za mlađe kategorije. Zato sezonu treba da dočekamo spremni. Očekujemo veliku pomoć od Vereckeija. Takođe, u rad će biti uključeni i naši treneri sa kojima ćemo usko da sarađujemo. Cilj nam je da stručnim radom stvaramo šampione, a ne da čekamo da se sami pojave“, naglasio je Jovanov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.