Kajakaši se u Čurugu spremaju za Evropsko prvenstvo

Najbolji srpski kajakaši od utorka počinju poslednje pripreme za Evropsko prvenstvo u Beogradu. Baza do dolaska u glavni grad 3. juna biće Čurug.

MLJIzvor: B92
Podeli
Foto: Kajakaški savez Srbije
Foto: Kajakaški savez Srbije

Glavni grad Srbije će biti domaćin EP na mirnim vodama od osmog do desetog juna na Savskom jezeru, a kajakaši u Čurug idu sa Svetskog kupa u Segedinu.

"Svetski kup u Segedinu je protekao u zoni naših očekivanja u cilju priprema za Evropsko prvenstvo u Beogradu. Zadovoljni smo osvajanjem medalja. Videli smo šta štima, šta ne. U određenim posadama treba da se dorade neke stvari. Imamo još tri nedelje priprema, dve u Čurugu i poslednju u Beogradu. To je vreme koje je potrebno da se dostigne forma za ovo važno takmičenje", rekao je Bora Sibinkić, selektor kajakaške reprezentacije Srbije.

U Segedinu su se zlatom okitili Marko Tomićević i Milenko Zorić u dvosedu na 1.000 metara, srbrni su bili Nebojša Grujić i Marko Novaković u dvosedu na 200 metara.

Srpski takmičari su veslali u još 11 finala: Milica Starović (K-1 200 i K-1 500), Biljana Relić (K-1 200), Nikolina Mijušković (C-1 200), Nikolina Moldovan i Olivera Moldovan (K-2 500), Nikolina Moldovan, Milica Starović, Kristina Bedeč, Marija Dostanić (K-4 500), Kristina Bedeč (K-1 5000), Strahinja Stefanović (K-1 200), Marko Dragosavljević (K-1 200).

Foto: Kajakaški savez Srbije
Foto: Kajakaški savez Srbije

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.