Zlato za kajakaše Tomićevića I Zorića

Posada srpskog dvoseda na 1.000 metara Marko Tomićević, Milenko Zorić okitila se zlatom na Svetskom kupu u Segedinu.

S.R.Izvor: B92
Podeli
Foto: Kajakaški savez Srbije
Foto: Kajakaški savez Srbije

Zvanično najuspešniji srpski sportisti u 2017. godini i aktuelni svetski šampioni u ovoj elitnoj disciplini još jednom je demonstrirala nadmoć u odnosu na konkurenciju.

U finalu, Tomićević i Zorić su kroz cilj prošli u vremenu 3:09.667, nešto manje od čak tri sekunde ispred čamca Španije.

"Znali smo da smo spremni, ali nismo očekivali ovako ubedljivu pobedu. Prezadovoljni smo, bolji početak sezone nismo mogli da zamislimo. Veslali smo našu trku, nismo želeli da forsiramo na početku, znali smo da ukoliko budemo držali ritam do kraja, imamo realne šanse za medalju", rekao je Marko Tomićević.

Program takmičenja u Segedinu je izašao iz okvira standardnog. U jednom danu dvosedi na 1.000 metara veslali su kvalifikacije, polufinala i finale. U sve tri trke naš dvosed je bio najbrži.

"Iskreno, bilo je potrebno da se brzo prilagodimo uslovima. Nije bilo lako, ali oporavak je bio efikasan. Sada se vidi da smo dobro odradili bazu i da spremni čekamo sledeće izazove, pre svega Evropsko prvenstvo u Beogradu u junu", objasnio je Milenko Zorić.

Mađarska je još jednom pokazala da je zemlja kajaka. Organizatori su se potrudili da na novi način približe publici ovaj sport.

"Ovo što su ove godine napravili je fantastično, korak dalje u odnosu na prethodna takmičenja. Izlazak na vodu, predstavljanje finalista, ceremonija, ambijent na tribinama... Volimo da veslamo u ovakvoj atmosferi", zadovoljan je Tomićević.

Srebrnu medalju su osvojili Španci Penja i Kubelos (3:12.511), bronzu Česi Havel i Špicar (3:12.839).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.