Kajakaši na pripremama u Beleku

Grupa od 27 najboljih srpskih kajakaša stigla je u Belek u Turskoj.

Izvor: B92, zvanični sajt
Podeli
EPA-EFE/Tamas Kovacs
EPA-EFE/Tamas Kovacs

Oni će do 25. februara biti održan veslački deo ovogodišnjih priprema za veoma izazovnu takmičarsku sezonu.

Odmah nakon toga, sledi druga faza najzahtevnijeg dela pripremnog ciklusa, koja će biti održana od 4. marta do 1. aprila u Antaliji. Posle nje, naše takmičare očekuju Kup Srbije i Prvenstvo Evrope na Adi Ciganliji.

Kako je objasnio selektor kajakaške reprezentacije Bora Sibinkić, reprezentacija će na pripremama u Beleku i Antaliji biti pojačana mlađim takmičarima koji su tokom protekle sezone ostvarili visoke rezultate.

"Uvek kada postoji mogućnost, mi je iskoristimo i dođemo ovde u Tursku. Ovde imamo sjajne domaćine i odlične uslove za realizaciju ovog dela priprema, koji je malo duži i obimniji od ostalih. Ove godine imamo mogućnost da proširimo ekipu i priključimo mlađe takmičare koji su prošli naše kriterijume, da ih ubacimo u seniorski tim i pobrinemo se o budućnosti i novim naraštajima koji treba da prođu kroz sve ono što su prošli i njihovi prethodnici", rekao je Sibinkić.

Prema rečima Sibinkića, tokom drugog dela priprema forsiraće se uveslavanje i isprobavanje grupnih čamaca, kao i finalizacija posada koje će veslati na Evropskom prvenstvu u Beogradu u junu.

"Između ostalog, ovde smo zbog proširenja postave za buduća takmičenja. S obzirom na to da nam je ove godine Prvenstvo Evrope dosta ranije nego što je to uobičajeno, praktično ćemo drugi deo priprema ovde iskoristiti za formiranje grupnih posada koje treba da nastupe na tom prvenstvu. Još ne znam da li će biti promena i kakvih, to ćemo videti na drugom delu priprema. Ono što je bitno jeste da imamo malo više „zdravih i pravih“ momaka i devojaka nego prošle godine i s tim u vezi ćemo pokušati da napravimo i bolje posade. Glavni cilj koji imamo ispred sebe jeste da pripremimo dobre i moćne grupne posade za Olimpijske igre u Tokiju".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.