Srbija sa 22 kajakaša na Svetskom kupu

Srbija će na drugom Svetskom kupu u Segedinu nastupiti sa 22 takmičara, 13 u muškoj i sedam u konkurenciji dama i dvojicom parakajakaša.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Svetski kup u Segedinu održaće se od 25. do 28. maja, a srpski kajakaši će se takmičiti u 15 disciplina.

Takmičenje u Segedinu prvi počinju parakajakaši, Vuk Radovanović i Arsen Arsenović, koji će se na startu naći u četvrtak poslepodne.

U petak u prepodnevnom programu u kvalifikacijama će se nadmetati devetoro srpskih kajakaša, dok će u poslepodnevnom programu na start u kvalifikacijama izaći njih osmoro.

U poslepodnevnom programu u subotu srpske posade u četvercima na 500 metara u obe konkurencije će se takmičiti u kvalifikacijama, dok će u nedelju poslepodne u kvalifikacijama startovati srpska mešovita štafeta u kajaku jednosedu na 3.000 metara.

Svetski kup u Segedinu ujedno je i treće izborno takmičenje za sastav seniorske reprezentacije na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu koje se sredinom jula održava u Bugarskoj.

U disciplini K1-200 takmičiće se Marko Dragosavljević, Marko Novaković, Milica Starović i Nikolina Moldovan, dok će se u disciplini C1-200 takmičiti Strahinja Mladežić i Nikolina Milić. Milica Starović i Nikolina Moldovan će se takmičiti u disciplini K1-500, u disciplini K1-1000 Dragan Hančovski, u disciplini C1-1000 Strahinja Mladežić, a u C1-500 Nikolina Milić.

Srpsku posadu u disciplini K4-500 čine Nebojša Grujić, Simo Boltić, Stefan Vekić i Vladimir Torubarov, a u ženskoj konkurenciji Nikolina Moldovan, Milica Starović, Kristina Bedeč i Olivera Moldovan.

Posade u disciplini K2-1000 čine Marko Tomićević i Milenko Zorić, odnosno Ervin Holpert i Dejan Pajić, a u disciplini K2-500 nastupiće Biljana Relić i Marija Dostanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.