Panter junak, Partizan osvojio Pariz!

Košarkaši Partizana pobedili su Metropolitan u 6. kolu Evrokupa rezultatom 89:82.

SNIzvor: B92
Podeli
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Evrokup, 6. kolo:
Metropolitan – Partizan 82:89 (28:23, 25:27, 18:15, 14:21)
Hala: Marsel Serdan
Sudije: Olegs Latiševs, Marsin Kovalski, Gvido Đovaneti

Posle tri nedelje pauze, Evrokup se vratio i videli smo interesantnu i dramatičnu utakmicu u Parizu gde su košarkaši Partizana upisali novu pobedu.

Ovo je bila peta pobeda crno-belih i to na krilima sjajnog Kevina Pantera koji je meč završio sa 28 poena i 2 asistencije za 35,5 minuta na parketu.

Koliko je velika ova pobeda Partizana pokazuje i to što je Metro nedavno nadigrao evroligaša Asvel u Vilerbanu 21 razlike, dok je drugi francuski EL tim Monako poražen u Parizu sa čak 27 poena razlike.

Osim sjajnog Pantera, dvocifreni su bili Ledej sa 15, Smailagić sa 14 i Avramović sa 12 poena.

U redovima Metropolitana, 22 poena Hornsbija, 16 Hantera i Konatea, 13 Kamingsa i 11 Ho Jo Fata

Metropolitan: Mulare, Kamings, Kumba, Hornsbi, Konate, Mišino, Halilović, Si, Ho Jo Fat, Bongu-Kolo, Hanter, Ginat, Mekre, Jomi, trener: Vensan Kole

Partizan: Panter, Kuruc, Ledej, Zagorac, Avramović, Koprivica, Dangubić, Smailagić, Mur, Glas, Trifunović, Madar, trener: Željko Obradović

Košarkaši Partizana su imali solidnu podršku u Parizu, a prve poene na meču je postigao Aleksa Avramović i to šutem za 3 poena...

Uspeli su izabranici Želimira Obradovića da se odlepe na 13:8 posle prvih poena Kevina Pantera, a brzo mu se priključio i Zek Ledej.

Delovalo je da će Partizan uspešno privesti prvu deonicu kraju kada je na semaforu stajalo 21:17 u njihovu korist, ali je za nešto više od 2 minuta Metropolitan napravio seriju 11:2 i rezultatom 28:23 dobio prvi kvartal.

Druga deonica je bila dosta napeta i neizvesna, ali je bila i dosta efikasnija i "palo" je čak 52 poena. Videli smo "rafalnu paljbu" Kevina Pantera, odnosno Kita Hornsbija na drugoj strani, ali i mnogo ofanzivnih skokova i sjajno zakucavanje Alena Smailagića.

Slobodnim bacanjima je Hornsbi upisao svoj 20. poen, dok je Panter imao 18 na poluvremenu, kada je na semaforu stajalo 53:50 u korist francuske ekipe.

Drugo poluvreme je Partizan otvorio naivnim faulom nad Kamingsom, a onda na drugoj strani poentira Kevin Panter, njegov 20. poen, da bi hala "eksplodirala" posle trojke Smailagića za 56:57 i prvo vođstvo crno-belih posle dužeg vremena.

Metropolitan je odbranom zaustavio Pantera, ali je to otvorilo prostor za Smailagića i Avramovića, pa iako nije bilo serija u ovom periodu meča gledali smo zanimljivu košarku i četvrtina je završena nerešenim rezultatom – 66:66.

Grafika: Sofascore

U finalnom kvartalu smo videli pad crno-belih na početku, ali kako je vreme prolazilo tako je Partizan igrao sve bolje i veliku energiju dobio od snažnog ali up zakucavanja Balše Koprivice za 77:71.

Tada se naslutilo da bi Partizan mogao do pete pobede u Evrokupu, a osim Koprivice je odlične minute pogotovo u defanzivi pružio Zek Ledej, dok je Kevin Panter pogodio još par bitnih šuteva i beogradski sastav zasluženo slavi rezultatom 89:82.

Utakmicu Metropolitana i Partizana možete pratiti UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.