Hrvat objasnio zašto je Obradović trenerska gromada

Damir Mulaomerović, bivši hrvatski košarkaš, ima visoko mišljenje o treneru Partizana Željku Obradoviću.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Njih dvojica su imali prilike da zajedno sarađuju u Atini kada mu je Obradović bio trener u Panatinaikosu.

U podkastu "Inkubator", Mulaomerović je objasnio zašto misli da je Obradović najbolji trener svih vremena.

"Ja sam bio kod najboljeg, taj najbolji je Željko Obradović. Mnogo je priča kako i šta, a Željko je u suštini najjednostavniji trener, čovek zna svoj posao. Samo treba da slušaš, pratiš i radiš ono šta ti kaže. Glupo je i pričati o njegovim košarkaškim kvalitetima. On je unutra i uvek je tu 100 odsto. Kad se uđe u taj njegov mod kako on to radi, to izgleda jako jednostavno", izjavio je Mulaomerović.

Njih dvojica su zajedno 2002. došli do titule u Evroligi. Taj finalni meč sa tada moćnim KInderom, nikada neće biti zaboravljen.

"To nikada neću da zaboravim, u jednoj utakmici koja je bila fantastična, protiv takve ekipe sa Đinobilijem i Grejndžerom. Prvi put je Željko bio tako miran, on je tu na psihološkom nivou odradio sjajan posao. Neverovatno je kako je on to uspeo da od desetog igrača izvuče taj maksimum, to je njegova po meni najbolja osobina. A onda je taj Pepe Sančez koji je bio najbolji prijatelj sa Đinobolijem i igrao je na nula poena, ali ga je čuvao u drugom poluvremenu, da ovaj nije dao šest poena. Željko je došao i rekao Pepeu, 'jel možeš ti da čuvaš ovog svog prijatelja?' 'Pa naravno da mogu', odgovorio mu je i videli ste sve", zaključio je Mulaomerović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.