Zvezda se raspala u završnici u Kaunasu

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su zaostalu utakmicu 24. kola Evrolige od Žalgirisa u Kaunasu rezultatom 75:62 (22:26, 18:18, 20:14, 15:4).

SSIzvor: B92
Podeli
Foto: StarSport/Srđan Stevanović
Foto: StarSport/Srđan Stevanović

Evroliga, 25. kolo:

Žalgiris – Crvena zvezda 75:62 (22:26, 18:18, 20:14, 15:4)

Dvorana: Žalgirio arena;
Sudije:
Difala, Peres, Perandi.

Crveno-beli su u prvom poluvremenu bili u naletu i imali vođstvo od 13 poena, ali su ga olako ispustili i dozvolili povratak domaćinu već do kraja prvog poluvremena.

Na kraju je Žalgiris stigao do 14. pobede u sezoni, dok je Zvezda upisala 18. poraz.

Nakon izjednačenog početka, Marko Simonović je ušao u ritam i bio veoma raspoložen krajem prve i početkom druge deonice.

U tim momentima je "rešetao" mrežicu litvanskog tima, ubacio je tri trojke i jednom bio fauliran za tri slobodna bacanja, a na poluvremenu je imao čak 16 poena.

U toj "šuterskoj klinici" priključili su mu se i Dejan Davidovac i Ognjen Dobrić, te je Zvezda uz fantastičnu odbranu stigla do +13 (35:22).

Žalgiris: Vokap 6, Lekavičijus 6, Hejs 16, Jankunas 4, Lukosijunas, Milaknis, Geben 2, Rubit 15, Jokubaitis, Vasturija, Grigonis 17, Lovernj 9.

Crvena zvezda: Lojd 16, Uskoković 9, Davidovac 5, Lazić 2, Radanov, Dobri 8ć, Simonović 16, Jagodić-Kuridža 4, Kuzmić 2.

Međutim, Žalgiris je uspeo da odgovori sa dve vezane trojke i serijom 8:0, a dva tajm-auta Radonjića u tim momentima samo su usporili nalet Litvanaca do poluvremena (44:40).

I onda, već u trećoj četvrtini došlo je do preokreta.

Zvezda je vezala pet minuta bez ijednog postignutog poena, a Žalgiris napravio seriju 10:0 i preokrenuo.

Džordan Lojd je trojkom na isteku treće deonice uneo egal i neizvesnost pred odlučujućih 10 minuta, ali su se problemi Zvezde u ofanzivnoj postavci nastavili.

Usledili su novi sušni minuti, ovog puta čak šest i po bez ijednog poena, a Žalgiris je to vreme iskoristio da se odlepi na dvocifrenu razliku i tako prelomi meč.

Nestale su sve ofanzivne opcije tima Dejana Radonjića, a kada su počeli i propusti u odbrani, te lako dozvoljeni ofanzivni skokovi, bilo je jasno da je meč završen.

Kao da su Zvezdini igrači ostali bez daha usled skraćene rotacije, jer ni Žalgiris nije igrao ništa posebno vredno pomena, ali je na svežinu prilično lako upisao novi trijumf.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Najefikasniji igrač susreta bio je Grigonis sa 17 poena, a jedan manje je ubacio Hejs, dok je 15 imao Rubit

Žofri Lovernj je imao devet poena i pet skokova.

U Zvezdi su najbolji bili Džordan Lojd i Marko Simonović sa po 16 poena.

Aleksa Uskoković je dodao devet, a Ognjen dobrić osam uz pet uhvaćenih lopti.

Utakmicu ste mogli da pratite iz minuta u minut putem Live BLOG-a na B92.net.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.