Srbijo, pobedi

Košarkaši Srbije igraju sa Finskom u ponedeljak od 18 časova.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo: FIBA
Photo: FIBA

Košarkaši Srbije posle iznenađujućeg poraza od Švajcarske rezultatom 92:90 u kvalifikacijama za Eurobasket 2022, moraju da pobede domaćina turnira.

Oni se nalaze u takozvanom "balonu" u gradu Espu u Finskoj i eventuelnom pobedom bi sebi obezbedili lakši put ka Evropskom prvenstvu, dok bi poraz...

Šokantan poraz od Švajcarske upalio je crvenu lampicu među košarkašima Srbije koji će večeras (18.00) probati da se „izvade" protiv domaćina Finske. Kvota na Orlove je 1,30, a na pobedu s više od 7,5 poena razlike 1,85.

Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Srbija - Finska.

Pa, poraz bi bio koban, da ne kažemo katastrofalan. Iz kvalifikacione grupe će se, uz Gruziju koja je jedan od domaćina Eurobasketa, još dve selekcije plasirati dok jedna ispada i ne bi trebalo da Srbija bude ta jedna.

Ruku na srce, u Finskoj nismo u najjačem sastavu, ekipa je kompletirana samo jedan dan pred utakmicu,ali svakako je dozvoljeno Švajcarskoj da pogodi čak 13 trojki i ubaci Srbiji 92 poena.

"Želeo bih da čestitam Švajcarskoj na velikoj pobedi večeras. Imali su sjajno šutersko veče. Imali smo neki psiholoških problema koji su nas koštali i u defanzivi i u ofanzivi. Oni su postigli sedam trojki u prvoj četvrtini, otvorili su utakmicu na taj način i stekli samopouzdanje. Mi smo nov tim i fokusiramo se na naredni meč. Imamo dva meča ovde da odigramo i učimo na našim greškama", rekao je Kokoškov posle bolnog poraza.

Grupa E, IV kolo:
15.00 Švajcarska – Gruzija
18.00 Srbija – Finska

O narednom duelu sa domaćinom, rekao je:

"Igrali smo protiv Finske nekoliko puta poslednjih godina i dobro su nam poznati. Do sada uopšte nismo govorili o Finskoj i od sutra se spremamo za njih. Igraće kod kuće, osećaju se udobno ovde, bez obzira na to što nema navijača, imaju prednost domaćeg terena", dodao je srpski stručnjak.

Finska je u subotu poražena od Gruzije u neizvesnom meču sa 91:85 i pobeda bi Srbiji "otvorila" vrata ka Eurobasketu, ali bi za tako nešto bila potrebna i pobeda nad Švajcarskom u narednom kvalifikacionom prozoru koji će se igrati od 19. do 21. februara.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.