Radonjić: Sjajan period u Zvezdi – klub ide u dobrom pravcu

Znamo da ga nema prečesto u medijima, ali kada se pojavi, Dejan Radonjić uvek ima šta da kaže.

Izvor: B92
Podeli
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Radonjić je trenutno bez angažmana, ali ne brine se za svoju budućnost.

"Mislim da je neka briga postojala nakon završetka karijere, jer sam morao da donesem odluku. Imao sam sreću da sam već pri kraju kaijere prelomio u kom pravcu ću da idem, brzo sam dobio posao. Ja sam tu prvu brigu lako preporodio, a ova trenutna pozicija je normalna za trenera. To se dešava i toga mora biti", počeo je Radonjić svoju priču za Meridijanov “Moj ugao”.

Crnogorski stručnjak je radio dobro u Bajernu, pa je rastanak sve iznenadio.

"U rezultatskom smislu je to bilo zadovoljavajuće. Na početku je bilo dosta riskantno, došao sam pred kraj sezone, bilo je malo vremena za bilo šta, a trebalo je osvojiti titulu. Nova sezona je takođe bila dobra".

Radonjić je rekao da rad u Crvenoj zvezdi i Bajernu ne može da se poredi.

"Nije moje da ocenjujem koji rezultat je jači. To je za Bajern velika stvar, bilo je dosta interesantno gledati kako će se to razvijati. Uspeli smo da budemo dobri, 14 pobeda jeste razlog za zadovoljstvo".

Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Prelazak u Bajern doneo je nešto sasvim novo i potpuno drugačiji sistem, ali Radonjić ističe da postoji stvar koja je uvek na strani Crvene zvezde.

"To je sistem koji je dao toliko toga. Postoji razlika u ambijentu, jer taj u kom Crvena zvezda igra je drugačiji u odnosu na mnoge klubove, a ne samo u odnosu na Bajern. Tu strast osećamo na svakom koraku, čak i sada, to je jako karakterističan ambijent".

Pre nekoliko meseci Radonjić je imao priliku da kao trener Bajerna gostuje upravo Zvezdi.

Mirnoća tokom utakmice nije karakteristična za Radonjića, pa da li je to bio znak da je predosećao rastanak sa nemačkim klubom?

Iskren da budem, nikada nisam razmišljao niti ću razmišljati na taj način. Dao sam sve od sebe da budemo dobri, iako smo igrali loše, a da budem iskren, Zvezda je igrala fantastično i uspela je da nas savlada”.

photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT
photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Zvezda je silovito startovala u novoj sezoni, a kao dokaz jeste i poslednja pobeda nad Mornarom.

Iako su mnogi očekivali tesnu i neizvesnu utakmicu, gledali smo nešto potpuno drugačije.

"Napravili su dobre promene, tim je dobar i pojačan dobrim igračima, koji će dati ono što je potrebno celoj ekipi. Možemo dosta toga dobrog očekivati od Zvezde u ovoj sezoni. Izgleda je Zvezda jako dobro, imala je odličan pristup i visok kvalitet igre, i otuda tako velika razlika. S pravom se Zvezda smatra za najvećeg favorita za osvajanje ABA lige. Rano je donositi zaključke, ali Zvezda ide u dobrom pravcu".

Prvi udarac u Crvenoj zvezdi Radonjić je doživeo u onoj čuvenoj seriji protiv Cibone u Beogradu.

Možda je neko tada i pomislio da će biti potrebno vreme da se klub oporavi od toga, ali ne i Radonjić.

"Jako je bitno da postoji tim ljudi ili neko ko odlučuje o tome, a da može da prepozna te stvari. Mora da donese prilično tešku odluku, mora da veruje u nešto. Sledeće sezone je Zvezda osvojila sva tri trofeja, nije trebalo mnogo vremena. Naravno da sam imao potrebnu dozu samopouzdanja".

Iako mnogi spekulišu da li se između Radonjića i Zvezde dogodilo nešto loše, košarkaški stručnjak je uvek pohvalno govorio o svom bivšem klubu, pa je tako bilo i ovog puta.

"Mislim da to niko ne zna. Proveo sam sjajan period u Zvezdi, ne bih mogao, sve i da hoću, da kažem nešto drugačije. Nije to zato što ja to neću, nego je moj stav takav da je vreme u Zvezdi meni donelo sjajne stvari i ja to tako vidim i tako se osećam".

Na pitanje o onoj čuvenoj seriji Zvezde i Budućnosti u ABA ligi, Radonjić je imao i te kako zanimljiv odgovor.

"Bio sam fokusiran na svoj rad u Nemačkoj, nisam uspeo da ispratim baš sve. Dosta se već pričalo o tome".

Mnogi očekuju da ga uskoro vide u novom klubu, međutim - to se za sada neće desiti.

"Kada dođe vreme da se donesu odluke, onda bih možda mogao nešto konkretno da kažem, sada ne", zaključio je Radonjić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.