"Koga još zanima ABA liga?"

Legendarni jugoslovenski košarkaš Dino Rađa smatra da je ceo koncept oko regionalne lige u košarci otišao u pogrešnom smeru.

SSIzvor: B92
Podeli
Foto: StarSport/Srđan Stevanović
Foto: StarSport/Srđan Stevanović

ABA liga na TV B92
Nedelja, 20.00
Zvezda – Mornar

On je u podkastu "Sportskih novosti" još jednom kritikovao rad i izgled ABA lige, pogotovo iz perspektive hrvatske košarke.

"Ja odavno već govorim da mi u ovom trenutku nismo spremni da igramo ABA Ligu. Otišla je svakako u krivom smeru. To je trebalo da bude liga u kojoj će se igrači razvijati i napredovati, što je veća konkurencija tu bi profitirali, ali ABA liga se pretvorila u to ko ima više para i ko će doneti više Amerikanaca", rekao je Rađa i dodao:

"Ne vidim nikakvog smisla za hrvatsku košarku, ali ni za bilo koju koja igra".

Rađa "izabrao" najboljeg hrvatskog košarkaša ikada: On je za dlaku bio 'širi' igrač

Najveći problem je, ističe Rađa, potenciranje stranaca i "gušenje" mladih košarkaša jureći mesto u Evroligi ili Evrokupu.

"Čitao sam da oko 40 Amerikanaca igra ABA ligu, to su četiri kompletne ekipe, to je suludo. Jednog ili dvojicu razumem, ali pet-šest po ekipi je totalno bez veze. Igraju između sebe, nema tu nikakve koristi. Ne znam koga to interesuje, ne sećam se kad sam pogledao neki meč ABA lige", poentirao je Dino Rađa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.