"Pobednik mora da bude poznat, Partizan je zaslužio titulu ABA lige"

Košarkaš Cedevita Olimpije Edo Murić smatra da je Partizan zaslužio da bude prvak ABA lige.

MSIzvor: B92
Podeli
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Slovenac, inače bivši član crno-belih, istakao je da je tim Andree Trinkijerija najviše pokazao ove sezone, ali da bi pobednik na Jadranu trebalo da bude poznat kroz Fajnal-for.

Pobednika mora da bude, podvlači Murić i isključuje mogućnost da se otkaže sezona.

"Neki klubovi, iako ne želim da pričam o imenima, dominirali su u određenim takmičenjima, neki su bili na dnu lige, a drugi su se, poput ABA lige, borili za doigravanje. Naravno, ako je postojala opcija da se igra poslednji krug redovnog rada, bilo bi fer igrati ove poslednje utakmice jer bi nam dali mnogo odgovora. Кoliko je to moguće, mislim da bi pobednika trebalo da dobijemo kroz Fajnal-for", rekao je Murić za sajt "Košarka info".

Murić je dodao da je Partizan zasluženo bio prvi pre pauze usled koronavirusa.

"Partizan je sigurno pokazao najviše od svih timova koji su učestvovali u ABA ove sezone, pa bi titula bila zaslužena. Uostalom, u ABA ligi ostao je samo poslednje kolo regularnog rada, a Beograđani su sigurno dominirali u čitavom regularnom delu", rekao je Murić.

Kako je ostalo još jedno kolo nije poznato ko bi bio četvrti učesnik plej-ofa ili mogućeg Fajnal-fora, kao što je predložio Slovenac. Cedevita Olimpija ili Mornar?

"Mislim da bi nama bilo mnogo lakše pobediti Кrku nego što je to slučaj Mornara sa Mega Bemaksom. Mornar je bolji tim od Mege, u to nema sumnje, ali istovremeno Mega očajnički traži pobedu da bi izbegla moguću borbu za mesto u ABA ligi ili čak ispadanje u ABA ligu 2. Činjenica je da niko nije očekivao da ćemo izgubiti od Igokee i Primorske na domaćem terenu u januaru, tako da bi poslednja runda bila veoma zanimljiva. Svakako računam na to da ćemo stići do plej-ofa, čime možemo u potpunosti da preokrenemo tok cele sezone. Videćemo kakva će biti situacija sa koronavirusom za neko vreme", zaključio je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.