Budućnost "pregazila" Cedevitu u derbiju kola

Košarkaši podgoričke Budućnosti su pred svojom publikom pobedili Cedevita Olimpiju rezultatom 93:80 u utakmici 10. kola regionalne ABA lige.

SNIzvor: B92
Podeli
(Photo: Buducnost VOLI)
(Photo: Buducnost VOLI)

Budućnost je trenutno usamljena na vrhu ABA lige sa skorom 9 pobeda i samo 1 porazom. Dok je Cedevita na deobi drugog mesta sa Partizanom sa po 7 pobeda i 3 poraza.

Novo pojačanje Budućnosti, Šon Kilpatrik, odlično je počeo utakmicu vezavši pet poena, ali je Cedevita Olimpija preko Blažiča i Mekintajera držala korak.

Sa dve trojke Danila Nikolića Budućnost dolazi do 17:11 i prve nešto osetnije prednosti, koja je do kraja prvog perioda prepolovljena poenima Murića i Cirbesa, koji kao bivši članovi Partizana i Crvene zvezde nisu imali baš prijateljski doček.

Rajan Boutrajt je najavio dramu sa dve vezane trojke na startu druge deonice, ali baš u tom periodu stiže serija Budućnosti 13:2 i prva velika prednost pošto je na semaforu stajalo 44:31.

Ponovo je Boutrajt povukao Cedevita Olimpiju, spustio je razliku na 8 poena, da bi je Kobs vratio na 13 svojom mini serijom od 5 poena. U trećoj četvrtini, aktuelni vicešampion počeo je da "melje" goste iz Slovenije.

U dva navrata je domaćin uspeo da ode na 18 poena razlike, a maksimalna prednost je iznosila 23 poema, kada je dvojku za 77:54 postigao Džastin Kobs. Ponovo se u samom finišu četvrtine pojavio Kodi Miler Mekintajer i uz pomoć Blažiča i Krušlina vratio razliku na 15 pred početak poslednje deonice.

U četvrtom desetominutnom periodu, Boutrajt je ponovo pokazao koliko je opasan i vratio jednocifrenu razliku. Međutim, Budućnost nije želela da dozvoli nikakvu ludnicu i iznenađenje, pa je dodala gas i bez većih problema iskontrolisala tok utakmice za pobedu konačnim rezultatom 93:80.

Najefikasniji pojedinac bio je Džastin Kobs sa 20 poena, 17 je imao Ivanović uz 7 asistencija, a 15 Nikolić. Na drugoj strani, Jaka Blažič 19 poena i 7 skokova, Boutrajt 15, Mekintajer 11 uz po 5 skokova i asistencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.