KK Partizan doveo reprezentativca Letonije

Košarkaški klub Partizan nastavio je da se pojačava potpisavši ugovor sa igračem koji pokriva pozicije krila i krilnog centra.

LNIzvor: B92
Podeli
EPA-EFE/SEDAT SUNA Credit EPA-EFE
EPA-EFE/SEDAT SUNA Credit EPA-EFE

Partizan je objavio da je potpisao ugovor sa letonskim košarkašem Žanisom Pejnersom

Reprezentativac Letonije koji je nastupao za Darušafaku i PAOK, pojačao je redove crno-belih i sa njima će naredne sezone nastupati u Evrokupu.

Dvestapet centimetara visoki Letonac koji igra na pozicijama krila i krilnog centra, minule sezone je branio boje turske Darušafake. Za nacionalni tim svoje zemlje, Pejners je igrao na Evropskim šampionatima 2015. i 2017.

28-godišnjak je prethodno nastupao za Lietkabelis, PAOK, Ventsplis, Mikolaiv i Rigu, a minule sezone u Evroligi je prosečno beležio 6,7 poena i dva skoka po utakmici.

"U svojoj karijeri Pejners je imao prilike da se susretne sa Partizanom i oseti šta znači biti deo crno-bele porodice. Igrajući za PAOK u sezoni 2016/17, Žanis je bio akter dvomeča bratskih klubova, PAOK-a i Partizana NIS u okviru FIBA Lige šampiona", navodi se u saopštenju crno-belih.

Za nacionalni tim svoje zemlje, Pejners je igrao na Evropskim šampionatima 2015. i 2017. godine.

Pejners je treće pojačanje crno-belih ove sezone, posle Nemanje Gordića i Rašona Tomasa, a uskoro bi trebalo da se ozvaniči i dogovor sa iskusnim centrom Vilom Mozlijem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu