Dobrić: Ne osećamo pritisak; Radanov: Oscilacije su normalne

Košarkaši Crvene zvezde Ognjen Dobrić i Aleksa Radanov istakli su posle pobede nad Andorom da su oscilacije normalan deo igre.

Izvor: B92
Podeli
Foto: StarSport
Foto: StarSport

* Perfektna Zvezda savladala i Andoru za 9/9!

Crveno-beli su se dosta kockali ali su na kraju "slomili" Andoru i sa 85:79 zabeležili treću uzastopnu pobedu u Evrokupu, a devetu u nizu od početka sezone.

"Najvažnije da smo pobedili, možda nismo igrali kako smo planirali. Bilo je mnogo grešaka, dosta oscilacija. Ali takva je bila utakmica, to je normalnom, dešava se svima da padnu, da osciliraju. Ne mislim da smo mi pali, ali grešili smo i oni su to iskoristili. Opet, uspeli smo da se izvučemo i pobedimo što je najvažnije", rekao je Dobrić.

Zvezda je neporažena od starta sezone, ali Dobrić ističe da ti ne oseća nikakav pritisak.

"Ne razmišljamo o tome. Trener nas opušta pred svaku utakmicu u smislu da igramo bez pritiska, da igramo kako smo planirali. Greške se dešavaju ali gledamo svaku sledeću odbranu, svaki sledeći napad da damo sve od sebe. Nema veze – pogrešiš u odbrani, primiš koš, izgubiš loptu u napadu, nije bitno, ne razmišljaš o tome, igraš dalje. I uz te greške borili smo se do kraja i pobedili. Takvi su momci, takva je ekipa, niko neće da posustane i kad se gubi i kad se vodi".

Crveno-beli su u hali "Aleksandar Nikolić" imali podršku oko 3.500 gledalaca.

"Voleo bih da bude još više navijača", kratko je prokomentarisao atmosferu Dobrić.

Zvezda je opet domaćin u subotu, stiže Igokea u četvrtom kolu ABA lige.

"ABA liga nam je takođe mnogo bitna. Težak je ritam, težak raspored. Nema vremena da se misli o prethodnoj utakmici. Pobedili smo, dobro je prošlo, sada razmišljamo o Igokei".

Foto: StarSport
Foto: StarSport

* Tomić: Zadovoljan sam, ali nikada jedan igrač neće dobiti utakmicu

Meč sa Andorom je povremeno bio izuzetno konfuzan – što zbog brojnih grešaka igrača, što zbog određenih odluka sudija.

"Nećemo da pričamo o sudijama, rade svoj posao bez obzira da li dobro ili loše. Utakmica je bila teška. Ekipa Andore je veoma dobra. Mnogo šutiraju sa svih pozicija. Pokušali smo da što više ispoštujemo zahteve trenera i učinimo utakmicu bolju po nas", kaže mladi Aleksa Radanov.

Crveno-beli su dosta oscilirali, vodili +8 u prvoj, pa gubili +8 u drugoj četvrtini, a potom ispustili +14 sa početka drugog poluvreman i ugrozili pobedu.

"Možda su to bili samo trenuci, igra se 40 minuta, ima uvek uspona i padova. Dešava se svima, tako i nama. Bez obzira da li imamo mnogo pobeda ili ne, idemo iz utakmice u utakmicu mirne glave, ne želimo da stvaramo sebi pritisak".

Pomalo neočekivano trener Milan Tomić dao je Radanovu šest minuta na terenu, a on je odgovorio sa dve vrlo bitne trojke, uz po skok i ukradenu loptu.

"Danas sam ja dobio šansu, možda sam je iskoristo, možda ne. Trudim se da ispunim ono što se očekuje od mene. Ima nas 15, svi dobijamo šansu, bitno je da pokažemo šta znamo. Meni je bitno da donesem timu najbolje što mogu i to da bude koristno. Da li samo dao koš ili odigrao odbranu sve mi znači, ne gledam kroz poene ili slično", zaključio je Radanov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.