Novi Pazar želi u ABA 2, najavljeno veliko pojačenje

Košarkaši Novog Pazara počinje pripreme za debitantski nastup u KLS, a u upravi tog kluba najavljuju visoke ambicije u prvoj sezoni elitnog domaćeg takmičenja.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Predsednik Novog Pazara Faris Agušević izjavio je na konferenciji za novinare da je cilj plasman u prve četiri ekipe u KLS i borba za ulazak u ABA 2 ligu.

"Pokušaćemo da ostvarimo taj plan, a pored pomoći sponzora i lokalne samouprave, neophodna nam je podrška gradjana i navijača koje pozivam da u što većem broju prate naše utakmice. Na taj način ćemo promovisati košarku i motivisati mlade da se njome bave", rekao je Agušević.

Potpredsednik Jaho Medjedović podsetio je da je Novi Pazar u prethodne dve godine preskočio dva ranga takmičenja i da u narednoj sezoni očekuje dobre rezultate.

"Napravili smo kvalitetan tim, kako u upravi, tako i na terenu. Angažovali smo Olivera Popovića za trenera, sačuvali smo kostur tima i doveli nekoliko pojačanja i zato očekujemo zapažene rezultate", rekao je Medjedović.

Novi Pazar je u prelaznom roku angažovao dosadašnjeg plejmejkera Dinamika Marka Radonjića i krilnog centra iz Sjedinjenih Američkih Država Dorijana Armstronga. Iako je bio najavljen, ugovor sa njegovim zemljakom Entoanom Lembom nije potpisan.

"Na probi se nalazi nekoliko košarkaša, a narednih dana očekujemo angažovanje jednog izuzetno kvalitetnog igrača na poziciji krila. Biće to veliko iznenadjenje i verujemo da će nam on donositi prevagu na mečevima", istakao je potpredsednik Novog Pazara Dejan Kulundžić.

Novi Pazar je prethodne sezone osvojio drugo mesto u Drugoj ligi, pa je prvi put u klupskoj istoriji postao član Košarkaške lige Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.