EL: Dramatične pobede Bamberga i Olimpijakosa

Košarkaši Bamberga, Olimpijakosa i Barselone zabeležili su pobede u mečevima devetog kola Evrolige.

A. KovačevićIzvor: B92 Evropa
Podeli
Foto: EPA/TIMM SCHAMBERGER
Foto: EPA/TIMM SCHAMBERGER

Evroliga, IX kolo:
Žalgiris – Efes 91:83
Bamberg – Valensija 83:82
Armani – Olimpijakos 85:86
Barselona – Makabi 89:67
Crvena zvezda – Baskonija 81:85

Petak:
18:45 Fenerbahče – Himki
20:00 PAO – Real Madrid
20:45 Unikaha – CSKA

Posle dve dramatične završnice Bamberg je savladao Valensiju 83:82, dok je Olimpijakos slavio u Milanu 86:85.

S druge strane, Barselona je razbila Makabi 89:67 na svom parketu za drugu uzastopnu pobedu i povratak u borbu za plej-of.

Bamberg je šampiona Španije pobedio koševima Rikija Hikmena sa linije zaslobodna bacanja, nakon što je "jugoslovenska" sudijska trojka Radović, Majkić, Obrknežević svirala faul Tiboru Plajsu nad Amerikancem prilikom šuta za tri poena dve sekunde pre kraja.

Valensija je ispustila 16 poena prednosti s početka poslednjeg perioda i doživela peti uzastopni poraz u elitnom takmičenju.

Junak Hikmen je predvodio Bamberg sa 26 poena, 13 je dodao Ogustan Rubo uz osam skokova, deset je postigao Brajs Tejlor, dok je srpski košarkaš Luka Mitrović ubacio šest uz tri skoka.

U ekipi Valensije najefikasniji je bio Erik Grin sa 17 poena, dok su po 12 postigli Vil Tomas, Sem van Rosom i Fernando san Emeterio.

Olimpijakos je u meču punom preokreta slavio u Milanu poenima Džamela Meklina sa "penala" 46 sekundi pre kraja. Potom su se oba tima ispromašivala, da bi poslednji šut imao Kurtis Džerels, ali nije uspeo da obraduje Italijane.

Grčkog velikana je do treće uzastopne pobede za prvo mesto na tabeli predvodio upravo Meklin sa 22 poena i sedam skokova, 18 je dodao Brajan Roberts, 14 je ubacio Janis Strelnieks, a 11 Kostas Papanikolau.

Srpski košarkaš Nikola Milutinov nije uspeo da postigne koš, čak ni da šutira za svega pet minuta na parketu.

U timu Milana najefikasniji je bio Džordan Tiodor sa 20 poena i četiri asistencije, 15 je dodao Vladimir Micov uz pet proigravanja i tri skoka, dok je deset ubacio Kori Džeferson.

Barselona je već u prvom poluvremenu razbila Makabi, posle prvih deset minuta je bilo +11, posle 20 čak 20.

Katalonce je do drugog trijumfa u nizu "nosio" Peteri Koponen sa 20 poena, a najbolje ga je pratio Rakim Senders sa 18 uz četiri skoka.

U sastavu Makabija Deandre Kejn je postigao 13 poena uz sedam asistencija i četiri skoka, a dvocifren učinak je imao još samo Džona Bolden sa deset poena i pet uhvaćenih lopti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.