Zvezda protiv Baska za beg sa dna tabele

Ekipa Crvene zvezde nalazi se u nizu od četiri poraza zaredom u Evroligi i protiv Saski Baskonije pokušaće da prekinu tu lošu seriju.

PTIzvor: B92
Podeli
StarSport
StarSport

Evroliga, deveto kolo:

četvrtak:
19.00 Žalgiris - Efes
20.00 Bamberg - Valensija
20.45 Armani - Olimpijakos
21.00 Barselona - Makabi
21.00 Crvena zvezda - Baskonija

petak:
18.45 Fenerbahče - Himki
20.00 PAO - Real Madrid
20.45 Unikaha - CSKA

Aktuelni šampion Srbije i regiona dobro je krenuo u elitnom takmičenju, međutim neočekivani poraz od Bamberga malo je poremetio stvari.

Izabranici Dušana Alimpijevića poraženi su petom kolu u Beogradskoj areni od nemačkog prvaka, a potom su usledila tri teška meča.

Prvo je bilo gostovanje u Malagi gde je Unikaha relativno lako izašla na kraj sa crveno-belima, da bi u naredna dva kola Zvezda bivala potpuno nemoćna protiv velikana – CSKA iz Moksve i Olimpijakosa.

Klub sa Malog kalemegdana želi da se vrati na pobednički kolosek, a utakmica sa Baskonijom je dobra, ali i na baš sjajna prilika i to iz jednog prostog razloga.

Može li Zvezda da prekine lošu seriju u Evroligi. Kvota na keca protiv Baskonije je 2,30. Pogledajte sve kvota kladionice MOZZART za meč Evrolige.

Baski su očajno krenuli u Evroligi, ali se sada nalaze u odličnoj formi, imaju odličan roster, igrači su "kliknuli" i tim Pedra Martinesa funkcioniše odlično. Zabeležili su tri pobede u poslednja četiri meča, a jedan je došao protiv Real Madrida i to veoma ubedljivo (105:75).

"Baskonija je posle lošeg starta izvršila neke izmene, tu prvenstveno mislim na promenu trenera. Ekipa je na tu promenu reagovala fenomenalno, nanizali su nekoliko vrednih pobeda u Evroligi i nacionalnom prvenstvu. Sada su za razliku od početka sezone, u izvanrednoj formi", rekao je Milko Bjelica pred meča.

StarSport
StarSport

Evroliga, tabela:

CSKA 7/1
Olimpijakos 6/2
Real Madrid 5/3
Fenerbahče 5/3
Makabi 5/3
PAO 5/3
Himki 5/3
Žalgiris 4/4
Bamberg 4/4
Barselona 3/5
Baskonija 3/5
Valensija 3/5
Armani 3/5
Unikaha 3/5
Efes 2/6
Crvena zvezda 2/6

Zvezda se dugo nije nalazila u ovakvoj situaciji u Evroligi, pošto je poslednji put četiri poraza zaredom doživela u Top16 fazi sezone 2014/2015. To je bilo prvi put u istoriji ovog kluba da učestvuje u ovoj fazi takmičenja.

Ono što bi trebalo da brine trenera Dušana Alimpijevića je neefikasnost u prethodna četiri meča (69, 65, 59, 59). Moraće da iskoče pojedini košarkaši, a prema rečima Alimpijevića i podrška navijača je veoma važna.

"Moramo da odigramo maksimalno dobro u oba pravca, imaćemo vremena da se osvežimo i pripremimo za ovu utakmicu u kojoj želimo i da odigramo dobro i da stignemo do pobede. Jasno je da nam je podrška navijača mnogo važna i da nam donosi mnogo u pokušaju da dodjemo do novih bodova", rekao je Alimpijević.

Četvrtak je veliki dan za zvezdaše pošto pored košarkaškog, igra i fudbalski klub u Ligi Evrope (19h). Upravo zbog toga iz KK su u Beogradskoj areni obezbedili dva velika video bima na kojima će se pratiti fudbalski meč.

Fudbaleri gostuju BATE iz Borisova, utakmica se igra od 19 časova, dok je košarkaški meč na programu od 21.00. Zvezdi je pobeda u Evroligi potrebna iz više razloga, a sa velikom podrškom sa tribina taj zadatak će biti "lakši".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.