Partizanova odbrana "proradila" u prijateljskoj

Košarkaši Partizana savladali su na gostovanju OKK Novi Pazar 80:57 u prijateljskom meču u Raškoj oblasti.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Foto: StarSport
Foto: StarSport

Prijateljska utakmica:
OKK Novi Pazar – Partizan 57:80 (9:20, 18:19, 13:17, 19:25)

N. Pazar: Filipović 12, Mukanović, Raičević 3, A Numanović 3, Bjelak 6, Ilić 5, Brunčević 11, Slavković, Todorović 4, Eminbegović, Muratović 13, T Numanović, Hajrović

Partizan: Stevanović 21, Tadić 5, Aranitović 6, Jovanović 4, Rutešić, Popović 2, Pecarski 8, Gavrilović 8, Andić 12, Šalić 17

U timu Partizana nije bilo reprezentativaca Srbije i BiH – Vanje Marinkovića i Obrada Tomića, kao ni Marka Čakarevića i kapitena Novice Veličkovića.

Na put sa ekipom su krenuli Patrik Miler i Najdžel Vilijams-Gos, ali nisu bili u sastavu, dok su svoje mesto u timu našli juniori Popović i Rutešič.

"Nastupili smo bez povređenih prvotimaca, ali bila je ovo dobra prilika da mladji osete vreo ambijent. Poznajem dosta igrača Novog Pazara i želim im da ostvare plasman u Košarkašku ligu Srbije", rekao je pomoćni trener Partizana Nikola Marković.

Iako je rezultat bio u drugom planu, trener crno-belih Miroslav Nikolić je verovatno zadovoljan nastupom svojih izbarnika, pre svega u odbrani koja je najslabija tačka srpskog velikana ove sezone.

U napadu su se istakli Andrija Stevanović sa 21 i Đoko Šalić sa 17 poena, 12 je dodao Mihajlo Andrić, dok je najefikasniji u domaćem sastavu bio Dušan Filipović sa 12.

"Zahvalio bih Partizanu što je pristao da bude deo spektakla. Moji igrači su imali perioda dobre igre, ali je na kraju presudio kvalitet rivala. Pojačani Nikolom Čvorovićem, okrećemo se ligaškom takmičenju", naveo je trener Pazaraca Marko Dimitrijević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.