Zvezda: Naši igrači na raspolaganju Đorđeviću

KK Crvena zvezda saopštila je da će dozvoliti svojim igračima da nastupe za reprezentaciju Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

AKIzvor: B92
Podeli
Foto: StarSport
Foto: StarSport

* "Štimac je primer – skinite im šampionsko breme"

Selektor Aleksandar Đorđević je uoči mečeva sa Austrijom i Gruzijom pozvao petoricu igrača srpskog šampiona – Nemanju Dangubića, Ognjena Dobrića, Nikolu Jovanovića, Nikolu Radičevića i Branka Lazića.

"Klub je ovu odluku doneo u dogovoru sa igračima, uvažavajući korektnost selektora Aleksandra Đorđevića i košarkaškog saveza Srbije. Bez obzira na činjenicu da je kalendar KK Crvena zvezda mts za takmičarsku sezonu 2017/2018 izuzetno težak i opterećen brojnim utakmicama, za klub je uvek bila velika čast da u svojim redovima ima reprezentativce svoje zemlje. Igranje za nacionalni tim je najveća čast i zadovoljstvo koju jedan igrač može da ima i da doživi", navodi se u saopštenju Zvezde.

Srbija prvi meč u kvalifikacijama za Mundobasket 2019. igra protiv Austrije u petak (20h), a tri dana kasnije se sastaje sa Gruzijom. Oba meča će se igrati u hali "Aleksandar Nikolić".

Zvezda će u međuvremenu dočekati Baskoniju u četvrtak, a potom gostovati Real Madridu 1. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.