Alimpijević: Baskonija opasnija sa novim trenerom

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je da crveno-bele očekuje uzuzetno teška utakmica protiv Baskonije, koja nakon promene trenera igra mnogo bolje.

Izvor: B92
Podeli

Zvezda dočekuje Baskoniju u četvrtak uveče (21h) u Beogradskoj areni, u devetom kolu Evrolige.

"Očekuje nas težak meč, uostalom takav je svaki u Evroligi. Ekipa Baskonije je u poslednjih nekoliko nedelja igrala izvanredno, a ogroman individualni kvalitet pojedinaca je stavljen u službu tima, što je donelo i rezultat. Očigledno da je promena trenera donela rezultat", rekao je Alimpijević.

Zvezda posle osam odigranih utakmica ima skor od dve pobede i šest poraza, dok Baskonija ima trijumf više.

"Moramo da odigramo maksimalno dobro u oba pravca, imaćemo vremena da se osvežimo i pripremimo za ovu utakmicu u kojoj želimo i da odigramo dobro i da stignemo do pobede. Jasno je da nam je podrška navijača mnogo važna i da nam donosi mnogo u pokušaju da dodjemo do novih bodova", rekao je Alimpijević.

I Milko Bjelica, nekadašnji košarkaš Baskonije, upozorava na činjenicu da je španski tim izvanredno reagovao na promenu na klupi.

"Baskonija je posle lošeg starta izvršila neke izmene, tu prvenstveno mislim na promenu trenera. Ekipa je na tu promenu reagovala fenomenalno, nanizali su nekoliko vrednih pobeda u Evroligi i nacionalnom prvenstvu. Sada su za razliku od početka sezone, u izvanrednoj formi", rekao je Bjelica.

"Međutim, mi moramo da se usredsredimo na nas i našu igru – da podignemo kvalitet odbrane, da odigramo tečnije u napadu. To je ključ uspeha", dodao je košarkaš Zvezde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.