Čović: Radonjić naneo veliku štetu Zvezdi

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je da je izjava Dejanja Radonjića posle osvajanje tripl krune i priče oko dugovanja naneli veliku štetu klubu.

SMIzvor: B92
Podeli
Starsportphoto
Starsportphoto

Crnogorski stručnjak Dejan Radonjić koji je tada sa crveno-belim odbranio titulu u domaćem prvenstvu, posle proslave je na konferenciji za medije govorio o dugovanjima kluba prema igračima, kao i stručnom štabu.

"Odmah tu noć u toku proslave titule na Malom Kalemegdanu pozvao sam Dejana i rekao mu da ne razumem zašto je to izjavio, jer ono što mora da bude pravilo jeste da treneri ne pričaju o parama. On je iskreno odgovorio da je to bila emotivna reakcija, koji sam razumeo, iako sam bio ljut", rekao je Čović u razgovoru za Politiku.

Nebojša Čović smatra da je pričom o dugovanjima bivši trener nanio veliku štetu klubu, ali da to nije bio glavni razlog rastanka s crnogorskim stručnjakom.

"Njegova izjava je nanela veliku štetu Crvenoj zvezdi, ali ne kažem da je to bila Radonjićeva želja. Ušli smo ničim izazvani pod oštar finansijski monitoring FIBA i Evrolige. Međutim, to nije presudilo da Zvezda ne produži ugovor sa trenerom. Nakon toga smo nas dvojica obavili niz razgovora do konačne njegove odluke da ne nastavimo saradnju", istakao je Čović.

Predsednik KK Crvena zvezda, Nebojša Čović, govorio je o treneru Dušanu Alimpijeviću i otkrio čiju sugestiju je poslušao pri njegovom dovođenju na Mali Kalemegdan.

"Pratili smo Alimpijevića poslednje tri godine, a s FMP je napravio veliki uspeh plasmanom u finale plej-ofa domaće lige i eliminacijom Partizana. Znali smo da je to rizik za nas i za njega, ali vrlo sam zadovoljan onim što je do sada pokzao. Potpuno je posvećen košarci, može se reći opsednut. Imali smo razgovore sa dosta trenera i poslušao sam sugestije čoveka koga izuzetno poštujem i do čijeg mišljenja mi je stalo, Svetislava Pešića. U nekoliko navrata smo pretresali celu situaciju, analizirali smo iskusne i mlade trenere", dodao je prvi čovek Crvene zvezde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.