Fener jedva slavio u Milanu, Real razbio CSKA

Košarkaši Fenerbahčea, Real Madrida, Panatinaikosa i Makabija ostvarili su pobede u prvim mečevima drugog kola Evrolige.

AKIzvor: B92 Evropa
Podeli
Foto: EPA/ROBERTO BREGANI
Foto: EPA/ROBERTO BREGANI

* Kuzmiću stradalo koleno, u suzama napustio teren!

Šampion Evrope Fener je do prvenca u sezoni stigao teškim trijufom nad Milanom 92:86, posle produžetka u gostima.

U meču punom preokreta Fener je ispustio dvocifrenu prednost s kraja trećeg perioda, Milano uspeva da nadoknadi -9 u poslednja tri minuta, a produžetak mu je doneo Vladimir Micov trojkom šest sekundi pre kraja.

Međutim, u dodatnih pet minuta Fener rešava meč serijom 8:0 sredinom produžetka predvođenom Nanalijem i Vonamejkerom.

Goste iz Istanbula predvodio je Kostas Slukas sa 17 poena i devet asistencija, po 16 su ubacili Luiđi Datome i Vonamejker, a 15 je dodao Nikolo Meli, koji je ostvario dabl-dabl sa 11 skkova.

Evroliga, II kolo:
Makabi – Baskonija 74:68
Panatinaikos – Bamberg 93:83
Milano – Fenerbahče 86:92 pp
Real – CSKA 82:69

Dvocifren učinak imao je još Džejson Tompson sa deset poena, dok je Marko Gudurić sa 15 minuta na parketu postigao četiri (2/4 iz igre) uz po dva skoka i asistencije.

Najefikasniji u ekipi Milana bili su Dairis Bertans i Amat Mbaje sa po 16 poena, dok su po 15 ubacili Vladimir Micov i Džordan Tiodor, koji je imao i sedam skokova.

U derbiju dana i kola Real je razbio CSKA 82:69, ali je pobede "kraljevskog" kluba ostala u senci teške povrede srpskog centra Ognjena Kuzmića.

Real su predvodili Entoni Rendolf sa 16 i Luka Dončić sa 14 poena uz šest skokova, dok je Gustavu Ajon imao 11 skokova.

Petak:
19:00 Zvezda – Barselona
19:00 Himki – Žalgiris
20:00 Olimpijakos – Unikaha
21:00 Valensija – Efes

"Armejci" su se ispromašivali u Madridu, pogodili su samo 17 od 45 šuteva za dva poena, a najefikasniji su bili Vil Klajburn sa 15 poena i devet skokova, te Kori Higins sa 11 poena.

Panatinaikos je nadigrao Bamberg 93:83, a meč je prelomio sredinom trećeg perioda kada su atinski "zeleni" stigli do 18 poena prednosti.

Domaćina je do trijumfa nosio Nik Kalates sa 23 poena uz šest asistencija, dok je dabl-dabl ostvario Kris Singlton sa 15 poena i deset skokova.

Dvocifren učinak imali su još Džejms Gist i Jan Vujukas sa po 11, te Lukas Lekaviču sa deset poena.

S druge strane, u nemačkoj ekipi najefikasniji su bili Leon Radošević i Riki Hikmen sa po 19 poena, dok je Luka Mitrović meč završio bez poena (0/3) uz tri skoka.

U prvom meču dana Makabi je savladao Baskoniju 74:68, ispustio je +14 sa sredine trećeg perioda, ali je odoleo naletu rivala u poslednjem, kada je sa 66:64 "pobegao" na 72:66.

"Ponos Izraela" je predvodio Noris Kol sa 24 poena i pet asistencija, a najbolje ga je pratio Dešon Tomas sa 17.

Kod gostiju iz Vitorije su se istakli Rodrig Buboa sa 22 poena, Ilimane Diop sa 12, te Tornike Šengelija sa 11 uz pet skokova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.