Leo: Teško gledati Partizan, da smo svi ostali...

Plejmjeker CSKA Leo Vesterman pričao je za "Glas Srpske" o Partizanu, Dušku Vujoševiću i trenutnoj ulozi u moskovskom klubu.

PTIzvor: B92
Podeli
StarSport
StarSport

Bivši igrač Partizana proveo je dve sezone u Beogradu gde je ostvario dobre kontakte sa igračima, a posebno sa publikom.

Kako kaže, da su ostali na okupu sigurno bi igrali Fajnal-for Evrolige.

"Baš sam na Evrobasketu pričao sa Bogdanom, Lučićem i Milosavljevićem, saglasni smo da bi igrali na Fajnal-foru Evrolige da smo ostali zajedno. Nažalost, nismo održali ekipu, ali se rado sećam tog perioda. Ostvarili smo sjajan odnos, i dalje smo bliski i svi su mi sada veliki prijatelji", rekao je Vesterman za "Glas Srpske".

"Ponosan sam kada vidim bivše saigrače, Partizanovu decu, da igraju na najvišem nivou. Pomenuta trojica su sa Srbijom osvojila srebro na Evropskom prvenstvu, Davis Bertans je igrao odlično. Igra u NBA, baš kao i Lovernj, drago mi je zbog Bogdana što je ispunio svoj san, Milosavljević ima novi ugovor i zaista ih je lepo videti. Podržavam ih u svemu", dodao je francuski košarkaš.

Vesterman je zavoleo Partizan i u slobodno vreme voli da isprati šta radi njegov bivši klub.

"Nije lako, konstantno pratim situaciju iz navijačkog ugla. Teško je gledati kako se muče, nadam se da će biti bolje u narednim godinama. Klub mora da ide korak po korak kako bi se vratio u evropski vrh, jer Partizan to zaslužuje zbog prebogate istorije i sjajnih navijača", rekao je Francuz.

Kada je reč o Dušku Vujoševiću, Vesterman kaže da se čuje sa bivšim trenerom i da on zna po koju reč srpskog, dok Vujošević zna malo engleskog.

"Čujemo se često, pričamo koliko je to moguće, malo ja nabadam srpski, on kaže koju reč na engleskom. Dugujem mu mnogo, bio je jedan od razloga zašto sam došao u Partizan. Rad sa njim je dragocjeno iskustvo, koliko je dobar trener, toliko je dobar čovek", rekao je Vesterman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.